Mladost GAT želi istorijski rezultat: "Partizan nam dolazi u povoljnom trenutku!"

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.08.2022.
12:45
Izvor: Sportske.net

Utakmica u Novom Sadu na programu je u nedelju od 19.30.

Sportske.net/Nemanja Janošev
Sportske.net/Nemanja Janošev

Povezane vesti

Trener fudbalera Mladosti GAT Aleksandar Linta veruje da predstojeći meč s Partizanom dolazi u povoljnom trenutku po njegov tim.

Novosađani u nedelju u okviru šestog kola Super lige Srbije dočekuju klimavi Partizan na "Karađorđu“ i veruju da mogu do istorijskog rezultata. Uloge bilo kakvog favorita se decidno odriću uprkos nezavidnom stanju u kojem se vicešampion zemlje nalazi.

"Uvek je veliki izazov igrati sa velikim protivnicima kao što je Partizan. Ovo su neke utakmice gde nemaš šta da izgubiš, a možeš mnogo da dobiješ. Partizan je sad u nekoj nezgodnoj situaciji i verovatno će želeti da naprave određenu reakciju. Moj fokus je ipak na moj tim, da probamo da odradimo ono što radimo na treninzima i da iznesemo odgovarajuću energiju i želju i pokušamo da napravimo rezultat koji nam odgovara. Ne pretimo nikome, ali sportski je nadati se povoljnom rezultatu", započeo je Linta.

Deluje da je predstojeći vikend idealan trenutak da Mladost kao novi superligaš dočeka Partizan i pokuša da uzme "skalp“ crno-belima koji su u rezultatskoj krizi.

"Idealni scenario nikada ne postoji, ali mislim da je ovaj momenat za nijansu povoljniji što se nas tiče. Imali su utakmicu sinoć koja je bila dosta psihički zahtevna. Neko nezadovoljstvo rezultatima kod njih vlada, atmosfera je u neku ruku narušena i jako je teško oporaviti se psihički za neka dva-tri dana. S te strane je za nas olakšanje što se sastajemo s njima u tako kratkom vremenskom periodu posle evropskog meča".

Prema rečima Aleksandra Linte koji je u klub stigao pre dve sedmice, uslovi u Mladosti su odlični i za njega "bez zamerke“, što znatno olakšava posao njegovim momcima i njemu.

On takođe smatra da Partizan nema mnogo vremena za oporavak od jučerašnje eliminacije iz Lige Evrope, ali da u timu poseduju gro kvalitetnih i iskusnih igrača koji znaju da se nose sa ovakvom situacijom.

"Partizanu će trebati vremena da se oporavi od sinoćne utakmice i fizički i psihički. Nadam se da neće uspeti da se oporave do utakmice, ali oni imaju mnogo kvaliteta, dosta internacionalaca sa zavidnim karijerama, reprezentativaca... Svi oni sigurno imaju karakter da to sažvaću".

Što se tiče novih akvizicija, Mladost prati tržište i reagovaće ukoliko se ukaže prilika, a Linta ističe da će to pojačanje morati momentalno fizički da odgovori zahtevima struke. Usput, Mladost ima trojicu bonus igrača, od kojih su dvojica na pozajmici iz Crvene zvezde što automatski znači da bi meč sa crveno-belima bio izuzetno problematičan po njih.

"Nisam još siguran da li njih dvojica (Radulović i  Babić) mogu da igraju protiv Crvene zvezde i tako ostajemo s jednim bonusom (Vido Marković). Bonus nam je negde neophodan“, konstatovao je Linta i prebacio loptu na upravu novosadskog superligaša da reaguje povodom ovog pitanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke