Mladost ima novog trenera, bivši štoper preuzeo Lučance

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 03.01.2022.
14:30
Izvor: Sportske.net

Pomoćnik će mu biti bivši saigrač.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Povezane vesti

Nekadašnji štoper lučanske Mladosti Dragiša Žunić novi je trener superligaša iz Dragačeva, a posao će preuzeti od Ivana Stafanovića, koji se vođen ličnim razlozima vratio u Kruševac.

Predsednik Mladosti Vladimir Đorđević zahvalio se na saradnji nekadašnjem treneru Napretka istakavši potpuno razumevanje da se ovaj neplanirano vrati za Kruševac.

Iz svega navedenog, izbor Žunića je bio sasvim logičan imajući u vidu da je nekadašnji štoper Mladosti, Javora i Jagodine već dugo zaposlen u klubu.

"To je u ovom trenutku sasvim logičan klupski stav. Žunić je bio pomoćni trener u stručnom štabu, već duže vremena je angažovan u Lučanima, u protekloj sezoni je izuzetno uspešno vodio naš omladinski tim. Mislim, uveren sam da je to dobra odluka, s obzirom da je Dragiša Žunić, odlično upoznat sa tim kako funkcioniše klub, a što je i najbitnije poznaje sve prvotimce i naše mlade igrače. Verujem da je to i za njega kontinuitet u trenerskom pozivu, gde neće imati problema da se prihvati nove uloge u timu", rekao je Đorđević.

Odluka da on bude trener nije iznenadila ni Žunića.

"Iskreno, shodno dugogodišnjem radu u Mladosti, a i od trenutka kada sam iz omladinskog tima prekomandovan u stručni štab prve ekipe, logično je da sam u potpunosti upoznat i upućen u sve ono što me očekuje u dolazećem periodu. Naravno , da je sada i odgovornost u radu veća, ali ponoviću, bio sam i do sada deo struke i timskih ostvarenja, pa jedino  što preostaje da se odlično pripremimo za predstojeći nastavak sezone i da učinimo sve kako bismo zajednički ostvarili planirane ambicije", rekao je Žunić, kome će pomoćnik biti nekadašnji saigrač Jovan Nikitović.

Mladost je prvi deo sezone završila na 11. mestu, ali sa dve pobede u poslednja dva kola, što je jedino uspelo lideru Partizanu.

Prvi takmičarski meč u novoj godini odigraće 12. feburara kada dočekuje TSC. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke