Mladost usporila Kragujevčane na evropskom putu, evrogol Udovičića, bodovi ostali u Lučanima!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.04.2024.
18:23
Izvor: Sportske.net

Prelepim golom iskusni Udovičić osigurao trijumf Lučanaca.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 nisu uspeli da iskoriste jučerašnji remi Vojvodine i Čukaričkog, kako bi se učvrstili na četvrtom mestu na superligaškoj tabeli. Mladost je danas u Lučanima osujetila Kragujevčane u toj nameri, slavila je na svom terenu sa 2:0, pa sada Vojvodina, Čukarički i Radnički 1923 posle 28 odigranih kola imaju po 44 boda na deobi od četvrtog do šestog mesta, a Mladost im se približila i sada ima četiri boda manje na sedmoj poziciji.

Uvodni minuti meča protekli su u znaku gostiju iz Kragujevca.

Veoma blizu vođstva Kragujevčani su bili u šestom minutu meča kada je Dadić šutirao sa ivice kaznenog prostora, golman Stamenković je odbio loptu koja zatim dolazi do Gluščevića, a ovaj iskosa sa desne strane šutira zamalo iznad prečke.

Tri minuta kasnije pokušao je i Vidosavljević sa oko 25 metara, lopta je odskočila ispred golmana Stamenkovića, ali na njegovu sreću je završila tik pored leve sttaive.

I kada je izgledalo da gol Mladosti ''visi u vazduhu'', poveli su - Lučanci. Duga lopta Pejovića sa centra terena, Ćirković je glavom spustio loptu za mladog Veličkovića koji ulazi u kazneni prostor i šalje loptu iza leđa golmana Lekovića - dvanaesti minut, 1:0 za Mladost.

Priliku za izjeddnačenje imao je Dilan Ortiz koji je posle centaršuta sa leve strane zahvatio loptu glavom, ali je Stamenković bio na pravom mestu.

Rasplamsala se borba na terenu, Lučanci su pokušavali sve češće iz tranzicije da ugroze gol Radničkog, a posle jedne brze akcije domaćeg tima Veličković se našao u velikoj prilici, šutirao je pored Ćosića iskosa sa leve strane, ali lopta odlazi iznad prečke.

Sjajni Veličković je pravio sve više problema Kragujevčanima, pa je u 23. minutu pripremio priliku i za Ćirkovića koji sa ivice kaznenog prostora šutira preko gola.

Sličan razvoj događaja i do kraja prvog poluvremena, inicijativa Radničkog koji je pokušavao da stigne do izjednačenja i opasne kontre Lučanaca koji su u 42. minutu imali još jednu veliku priliku da dupliraju vođstvo kada je Ćirković probio po desnoj strani, a Bojić sa nekih 12 metara šutirao zamalo pored gola.

Mladost je na poluvreme odnela gol prednosti, a posle samo četiri minuta igre u nastavku meča, Udovičić je na maestralan način udvostručio prednost Lučanaca. Ponovo je odbrana Radničkog bila razređena, domaći su izveli još jednu brzu akciju, na kraju lopta stiže do Udovičića koji sa oko 17 metara iskosa sa leve strane prelepom parabolom šalje loptu u suprotni ugao, a golman Leković je svojom paradom samo ulepšao ovaj pogodak - 2:0.

Pokušao je trener Radničkog Feđa Dudić trostrukom izmenom da osveži svoju ekipu i zadrži energiju u ofanzivi, ali su i dalje ostajale velike ''rupe'' na polovini terena koji pripada Kragujevčanima.

U 75. minutu Lučanci ne koriste kontru dva na dva kada je Frajdej na kraju šutirao iskosa sa desne strane, ali pravo u golmana Lekovića.

Posle šuta Luke Zorića sa dvadesetak metara u 69. minutu, Radnički dugo nije uspeo da još koji put ozbiljnije ugrozi gol domaćih, sve do ulaska u sam finiš meča kada je Nemanja Tomić takođe pokušao sa distance, a u 89. minutu Đurić je iskosa sa desne strane pogodio prečku.

Na drugoj strani stopostotnu priliku propustio je Ćirković u 87. minutu, kada je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Lekovićem šutirao zamalo pored leve stative.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke