Momak od 2.000.000 evra "naterao" Endiajea da proradi, prati ga Piksi, a on čeka šansu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 19.03.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Mogao bi da bude Zvezdin "džoker" u finišu sezone.

© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Šerif Endiaje trenutno je hit u Super ligi Srbije.

Čekali su, čekali i konačno dočekali u Crvenoj zvezdi da 4.000.000 plaćena letnja akvizicija iz turske Adane konačno proradi i počne da trese mreže.

Osporavani Šerif je nakon samo četiri gola u jesenjoj polusezoni, postigao već pet ovog fudbalskog proleća i pokazao da se ipak radi o igraču koji može da donese prevagu na stranu crveno-belih sada kada mu se vratilo poljuljano samopuzdanje.

Pisali smo juče o neiskorišćenim adutima "večitih" rivala, a iako je debitovao za Zvezdu i sakupio određenu minutažu, nema sumnje da je mladi napadač Uroš Sremćević prvi na listi potencijalnih "džokera" u finišu sezone.

Transfer napadača rođenog 2006. godine u Kragujevcu na "Marakanu" iz lučanske Mladosti koštao je šampiona Srbije rekordna 2.0000.000 evra, što je najveće obeštećenje u istoriji poslovanja dva superligaška kluba.

Ipak, prirodno je još uvek maloletni golgeter na početku svoje karijere u crveno-belom dresu dobio ulogu rezervnog špica, a njegov dolazak u klub kao da je još jedan faktor da se Endiaje "probudi" kako ne bi izgubio status prvog napadača.

Sremčević je bio starter samo jednom u Zvezdinom dresu, protiv Novog Pazara kada je odigrao 52. minuta. Debitovao je u prvom "prolećnom" kolu na "Marakani" u duelu sa Voždovcem kada je ušao sa klupe i odigrao poslednjih šest minuta, a 22 proveo je na terenu u poslednjem kolu pred reprezentativnu pauzu protiv Radničkog iz Kragujevca - ukupno 80.


Za to vreme Sremčević nije imao dovoljno vremena da pokaže šta ume, ali je svejedno selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi na jučerašnjoj konferenciji pred okupljanje "orlova" najavio Kragujevčanina kao potencijalnog "A" reprezentativca i potvrdio da se nalazi na njegovom radaru, iako se još uvek nije izborio za svoj status na "Marakani".

Dok je Šerif u golgeterskoj formi Vladan Milojević ga sigurno neće menjati, ali za svaki slučaj na klupi je potencijalno jak adut, koji čeka da zablista i pokaže da vredi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke