Može li UEFA da uvede ''prinudnu upravu'' u FSS?!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.05.2021.
10:21
Izvor: Novosti.rs

To ne bi bio prvi takav slučaj.

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Srpski klupski fudbal nalazi se pod lupom Evropske kuće fudbala, zbog sve brojnijih sumnji u nečasne radnje koje se dešavaju u samoj završnici našeg fudbalskog prvenstva, i to ne samo u Superligi, nego i u Prvoj ligi Srbije.

Nedavno su, upravo posle signala iz UEFA, od strane disciplinskih organa FSS kažnjeni prvoligaši Borac 1926 i Jagodina, ali izgleda da ni to nije bila dovoljna opomena svima ostalima, jer se iz kola u kolo dešavaju veoma čudne stvari.

Zbog toga, ako se ništa ne promeni nabolje u poslednja tri kola, UEFA bi mogla da se direktno uključi u rešavanje problema koje bi FSS trebalo da reši.

S tim u vezi, ''Novosti'' danas prenose svoja nezvanična saznanja da bi UEFA od početka sledeće sezone mogla da u srpski fudbal, odnosno u FSS uvede svojevrsnu ''prinudnu upravu'', nešto slično onome što je svojevremeno već uradila u Grčkoj.

Šta to konkretno treba da znači?

Na primer, da najvažnije utakmice sude arbitri iz inostranstva, ali i da se na određena mesta u administraciji FSS postave ljudi iz UEFA, na primer generalni sekretar, direktor, ili neka od čelnih funkcija u Sudijskoj organizaciji.

Imamo i primer da je naš najbolji i najcenjeniji arbitar Milorad Mažić sada angažovan u Sudijskoj organizaciji na Kipru, pa zašto i FSS ne bi angažovao nekog čoveka od ugleda i znanja iz inostranstva da pokuša da dovede stvari u normalu, bar kada je suđenje u pitanju.

U svakom slučaju, mnogo posla je pred FSS, pre svega izbor novog rukovodstva, a ako ni ono ne uspe da iz korena popravi stvari, onda nam pomoć UEFA ostaje kao jedina nada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Saturday, 08.05.2021
21:30

Стране судије морају да суде сваки меч у ком играју Звезда или Партизан. Тада би се тек видело колико нам Партизан није конкурент. А што се тиче ових дављеника што купују утакмице пред крај првенства, бојим се да ту судије не помажу. Једино опсежна истрага.