Mrkaić pred Zvezdu: "Svesti greške na minimum..."

Autor: Milovan Longinov
sreda 14.07.2021.
15:10
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Napadač Vojvodine očekuje teško gostovanje Crvenoj zvezdi.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Napadač Vojvodine Momčilo Mrkaić očekuje teško gostovanje Crvenoj zvezdi, ali se nada potencijalnom iznenađenju i pozitivnom rezultatu.

Ekipa Slavoljuba Đorđevića neće imati lak zadatak na startu novog šampionata, a svestan je toga i visoki napadač „stare dame“.

"Gostovanje na „Marakani“ je najteža moguća utakmica za svaku ekipu u Super ligi. Tamo retko ko uzima bodove, to smo svi videli i u prošloj sezoni. Ali, imamo pravo da se nadamo i da pokušamo da iskoristimo njihove mane i dođemo do pozitivnog rezultata", rekao je Mrkaić za klupski sajt.

On smatra da je najveća snaga Zvezde što je kostur ekipe godinama zajedno.

"Oni imaju kostur ekipe na okupu, poznaju se, igraju dugo zajedno i to im donosi stabilnost. Pored toga, imaju i kvalitet na svakoj poziciji, i više igrača u rotaciji što im otvara mogućnost da uvek budu sveži i najjači mogući", ističe Mrkaić.

Ipak, veruje da Voša ima svoje adute u Beogradu.

"Fudbal je igra i protiv svakog rivala se može igrati. Ako budemo trčali više, dobro stajali taktički, ako budemo uspeli da iskoristimo prostor i napadnemo u pravom trenutku, sigurno da ćemo ih ugroziti. Broj grešaka moramo da svedemo na minimum, a da naša efikasnost bude na maksimumu", rekao je Mrkaić.

Odmah nakon Crvene zvezde, startuju i kvalifikacije za Ligu konferencije.

"Kreće gušći raspored, krećemo sa Zvezdom, pa idemo u Litvaniju, ali posle ćemo detaljno da se okrenemo rivalu u Evropi. Idemo korak po korak, strpljivo i pametno. Ako budemo nastavili da radimo kao do sada, bićemo fizički spremni da visokim intenzitetom i timskim duhom možemo protiv svakog rivala. To treba da nam bude recept za novu sezonu – zajedništvo, više trke, fizička sprema i onda će uvek iskočiti nečiji individualni kvalitet", zaključio je Mrkaić.

Utakmica Crvena zvezda – Vojvodina na programu je u petak u 20 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke