Mrkela o odluci Kriznog štaba i ko sve propušta Milan, u čemu je Zvezdina najveća šansa?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 17.02.2021.
14:25
Izvor: Sportske.net, tv prva

Meč u Beogradu igra se u četvrtak od 18.55.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Gostujući na TV Prva, sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela govorio je o predstojećem duelu tog kluba sa Milanom u Beogradu u okviru nokaut faze Lige Evrope.

Meč na stadionu Rajko Mitić biće odigrač bez prisustva publike.

"Krizni štab je doneo tu odluku, mi smo se nadali da bismo mogli da igramo pred navijačima, svi znaju koliko nam oni znače, verujem da je žao i njima, jer ne dolazi Milan svaki dan u Beograd, velika većina navijača je želela da gleda uživo Milan, ali Zvezda se uvek pridržavala epidemioloških mera i tako će biti i ubuduće.

Ja znam da UEFA dozvoljava do 30 odstso navijača, postoje neke odrednice i protokoli ko može da bude na stadionu ako država ne dozvoli tih 30 odsto, što je ovde slučaj. Ono što znamo to je da mogu da budu igrači, stručni štab i po 10 predstavnika Zvezde i Milana koji su testirani PCR testovima", rekao je Mrkela.

On je kazao da Milan danas stiže na Marakanu, ali da večeras neće trenirati.

"Milan stiže danas, neće raditi trening večeras, doći će na Marakanu i prošetati po terenu, da vide kakav ih ambijent očekuje. Postoje klubovi koji su igrali u Beogradu i koji su taj poslednji trening odradili na svom stadionu. Oni će verovatno to odraditi na svom stadionu, doći u Beograd pred meč."


Zvezda neće moći da računa na trojicu fudbalera.

"Dugo već igramo bez Aleksandra Kataija, ja se nadam da će uskoro biti spreman da igra u narednim nedeljama, Veljko Nikolić je doživeo povredu pre 5-6 dana na treningu, Strahinja Eraković se povredio u Nišu na poslednjoj utakmici, svi ostali konkurišu za tim", kazao je funkcioner "crveno-belih", a onda je govorio o šansama Zvezde protiv favorita.

"Ja uvek kažem Milan jeste favorit, ima najbolji tim u poslednjih 10 godina, dolaze sa željom da pobede Zvezdu. Mi smo se kroz istoriju uvek prestavljali dobro protiv velikih rivala, znali smo da ih pobedimo i da im otežamo put, verujem da Zvezda može da namuči Milan.

Može će to što trener zna italijanski fudbal da bude naša šansa, Dejan Stanković odlično poznaje Milan i Seriju A, ima odličan stručni štab gde su i stručnjaci iz Italije, verujem da će na onaj italijanski način spremiti utakmicu. Dejan Stanković radi odlično, iz dana u dan je sve bolji, mislim da Zvezda igra dobar, dopadljiv fudbal, sa dosta strasti, on je najzaslužniji što igramo takav fudbal. Mi smo izgubili samo jednu utakmicu u ovoj polusezoni, od Hofenhajma", podsetio je Mrkela.

Zlatan Ibrahimović stiže u Beograd, ali će njegovo mesto u navali verovatno zauzeti novajlija Mario Mandžukić.

"Ibrahimovć je jedan od igrača od kojih preti opasnosti, tu ima mnogo dobrih igrača. On jeste zvezda ekipe, ali tu su i Leao, Ante Rebić, stigao je sada Mandžukić, Čalhanoglu... nije samo Ibrahimović taj od koga preti opasnost", smatra Mrkela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke