Mrkela o prelaznom roku koji nije gotov, a ko će biti startni desni bek?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 24.01.2023.
16:45
Izvor: Sportske.net

Čini se da je oduševljen novim pojačanjem na poziciji desnog beka.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela je govorio za klupsku televiziju o sadašnjem prelaznom roku, a istakao je i da je klub napravio dobar posao i da su zadovoljni do sada učinjenim. 

"Prelazni rok nije gotov do poslednjeg dana. Uglavnom se u svetu najveći i najbolji transferi dešavaju pred kraj prelaznog roka. Mi smo zadovoljni onim što smo uradili u ovom prelaznom roku i sa Olanjinkom na leto, ali ako se ukaže prava prilika, pojačaćemo Zvezdu najbolje što možemo", rekao je Mrkela za klupsku televiziju. 

Veliki je broj pojačanja za Crvenu zvezdu, a možda i najveće pojačanje jeste Uroš Spajić, štoper reprezentativnog kalibra koji je pojačao klub ove zime. 

"Uroš Spajić je Zvezdino dete i uvek kad se neko sa takvim epitetom vraća u klub, to je veliko pojačanje. Dokazao se u kvalitetnim evropskim ligama, odigrao veliki broj utakmica za reprezentaciju i bio bi siguran učesnik Svetskog prvenstva da se nije povredio. U fazi je oporavka, radi sve bolje i biće veliko pojačanje za nas“, kaže Mrkela. 

Pozicija desnog beka je dobro pojačana ove zime, u klub su stigli Lazar Nikolić i Aleks Vigo. 

"U toku prošlog prelaznog roka smo započeli proces podmlađivanja ekipe, svesni da tako mora da bude, jer uprkos tome što smo ostvarivali dobre rezultate, ništa nije večno i stvari moraju da se menjaju. Doveli smo nekoliko mladih igrača, sad konkretno Viga i Nikolića, dva desna beka, obojica rođeni 1999. godine. Vigo je već skrenuo pažnju na sebe, jer dolazi iz zemlje svetskog prvaka, iz kvalitetne lige i uspešnog kluba kakav je River Plejt. Očekujemo mnogo od njega i verujem da će se predstaviti u dobrom svetlu. Stigao je maksimalno spreman, što je veoma bitno, a primetno je i da je veliki profesionalac, tako da će se ubrzo naći na terenu. Konkurencija pojačava kvalitet, jer kad imate više dobrih rešenja na jednoj poziciji, na svakom treningu je borba za mesto u timu i to je naša ideja. Nikolić je ostavio dobar utisak i pokazao da je neko na koga može da se računa u prvenstvu i Evropi“, ističe Mrkela. 

Naravno, Zvezda misli i o svojoj budućnosti i o omladinskoj školi, a fudbaleri iz tog pogona su i na ovim pripremama. 

"Na ovim pripremama smo imali osam bonusa, s tim da je Jovan Mituljikić otišao na pozajmicu, a tu su još dva, tri mlada stranca, tako da se trudimo da naš tim ima Zvezdin DNK, da bude mnogo igrača iz Omladinske škole. Eraković je odličan primer toga. On je standardan prvotimac i više ne liči na bonus igrača, a u ovom trenutku imamo još šest kvalitetnih fudbalera koji su dobijali šansu jesenas i koji će imati sve značajniju ulogu u Zvezdi. Kako koje pripreme prođu, oni su sve bolji. Nisu oni prvi put sa seniorima na pripremama, tako da su u odnosu na letos sazreli, fizički ojačali i sve više mogu da konkurišu za prvi tim", rekao je Mrkela. 

Prvi zvanični meč Crvena zvezda igra protiv Vojvodine 4. februara. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke