Mrkela o Zvezdinoj budućnosti i saradnji sa Marinom

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.05.2023.
23:53
Izvor: Sportske.net, Sportal.blic.rs

Optimizam, s razlogom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Crvena zvezda je na domaćoj sceni u potpunosti ostvarila ciljeve u minuloj sezoni, odbranjena su oba trofeja, a uz to je izboren i plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Imajući u vidu predstojeće učešće u elitnom evropskom društvu, navijači Crvene zvezde očekuju da od leta njen tim bude još moćniji, a toga je svestan i sportski direktor Mitar Mrkela.

''Zvezda kao klub je veoma zahtevna i zvezdaška javnost očekuje sve bolje rezultate. U poslednjih šest-sedam godina rasli kao klub, napredovali smo, to pokazuju i rezultati. Sa 204. mesta smo skočili na 34. u jednom trenutku po UEFA rang listi. Trenutno smo na 40. poziciji, a znamo da navijači žele korak napred. Idemo direktno u grupnu fazu Lige šampiona, potrudićemo se da, iako igramo protiv klubova koji imaju 10-15 puta veće budžete od nas, budemo koliko-toliko konkurentni.

Mi se već spremamo za Ligu šampiona i već smo doveli neke igrače za koje mislimo da će doneti napredak ovom timu. Zvezda je velika, a velika je onoliko koliko je njen tim jak. Trudićemo se da godinama budemo što jači'', izjavio je Mrkela za ''Sportal''.

On je ove sezone dobio i pojačanje u sportskom sektoru, u vidu Marka Marina, sa kojim sve bolje sarađuje u izboru pojačanja.

''Imamo odličnu saradnju. Kada napredujete kao klub, onda morate da napredujte i organizaciono. Da pojačavate sve strukture rada u klubu. Odlučili smo se za Marka Marina koa iskusnog bivšeg fudbalera da bude šef naše instruktorske službe jer poseduje ogromno iskustvo, sarađivao je sa velikim trenerima, igrao u velikim klubovima. Tek kad neko završi karijeru može da vam donese nešto novo u radu. Trudimo se da pokupimo nove stvari koje je on doneo u klub, predloge za igrače uvažavamo. Mislim da su neki od njegovim predloga već opravdali očekivanja'', uverava Mrkela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke