Mrkela posle 10 godina otkrio šta mu je šapnuo Sale Stanojević - Ostalo je istorija!

Autor: Darko Mitrović
petak 04.08.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Taj ''mali'' je danas najbolji strelac reprezentacije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Početak avgusta 2013. godine bio je u znaku naše omladinske reprezentacije koja je na Evropskom prvenstvu u Litvaniji osvojila titulu.

U finalu je savladana Francuska sa 1:0, a gol odluke postigao je Andrija Luković.

Tim povodom je na obeležavanju desetogodišnjice tog velikog uspeha u Ubu održana prigodna svečanost na kojoj je tadašnji zamenik direktora mlađih kategorija FSS Mitar Mrkela ispričao zanimljivu anegdotu kako su pronašli napadača koji im je nedostajao. I to kakvog napadača - Aleksandra Mitrovića.

''Znali smo da u generacijama '94 i '95 imamo mnogo talentovanih momaka, Savo Milošević i ja smo dugo razmišljali kome da ukažemo poverenje na mestu selektora. Izbor je pao na Ljubinka Drulovića i sećam se prvog našeg sastanka na kome smo sva trojica napravili plan i postavili jasne ciljeve. 

Slagali smo kockice i nikada neću da zaboravim kontrolnu utakmicu protiv Bežanije, na kojoj su sve linije tima funkcionisale besprekorno i tada sam rekao ‘ljudi, ovo miriše na dobro’. 

Verovali smo u sebe, rušili prepreke u Litvaniji i zasluženo stigli do evropske krune.

Nismo imali pravo rešenje na poziciji špica za jedan važan turnir u Izraelu, tadašnji trener Partizana Sale Stanojević nije nam dao Lazara Markovića i Nikolu Ninkovića zbog neke evropske utakmice, ali me je odveo na stranu i šapnuo mi ‘imaš u Teleoptiku jednog malog Mitrovića, trese mreže kao lud, ali nemoj molim te da kažeš Vuku Rašoviću od koga si dobio informaciju’. 

Pozvali smo Mitra koji je u Izraelu bio najbolji strelac turnira, tada je prvi put ušao u reprezentativne selekcije i nije više ni izlazio. Pogledajte gde je danas'', ispričao je Mrkela u Ubu, a preneo sajt FSS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke