Mrkela: "Skupili smo se i postali šampioni"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 23.05.2022.
14:35
Izvor: Sportske.net

Hoće li se ekipa okititi duplom krunom ove sezone?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je danas da su crveno-beli zasluženo osvojili titulu prvaka države i istakao da su do nje stigli napadačkim stilom fudbala.

"Potpuno zasluženo smo šampioni. Bila je izuzetno naporna sezona, imali smo pet bodova zaostatka na polusezoni, ali smo se 'skupili' i priredili svim zvezdašima proleće za pamćenje", rekao je Mrkela za klupski sajt.

"Činjenica da smo ostvarili 15 pobeda u Super ligi, uz remi, dovoljno govori o tome kako smo delovali u prethodnom periodu, ali i kada se sumira čitava godina, svi statistički parametri jasno ukazuju na to da je Crvena zvezda zasluženo prvak", dodao je Mrkela.

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su juče titulu prvaka Srbije, pošto su na svom terenu pobedili Voždovac sa 3:1, u utakmici poslednjeg, 37. kola Super lige Srbije.

Crveno-beli su stigli do pete uzastopne, a 33. titule u istoriji kluba osvojivši 100 bodova, dva više od Partizana.

"Ono što me posebno raduje je to da smo najefikasnija ekipa u prvenstvu, jer fudbal kom težimo je napadački i mislim da nas je takav rezon vodio do trofeja", istakao je Mrkela.

On je dodao da su u klubu izuzetno zadovoljni kvalitetom tima i onim što su igrači pružali ove sezone, kako u prvenstvu, tako i u Evropi.

"U četvtak nas čeka i finale Kupa (protiv Partizana), kada verujem da ćemo ponovo biti pravi. Nema odmora za nas, uveliko spremamo letnji prelazni rok i siguran sam da ćemo naredne sezone biti još bolji", rekao je Mrkela.

"Takođe, moram da istaknem da smo izuzetno ponosni na to što su naši i omladinci i kadeti osvojili šampionsku titulu, to je pokazatelj da spremamo i naše talente za sve izazove koji ih čekaju u prvom timu, gde ih već čeka plejada Zvezdine dece koja je prošla taj put", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke