Mrkela: ''Zvezda ima dva dobra desna beka''

Autor: Darko Mitrović
petak 01.07.2022.
17:19
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Mnogi misle da je Zvezda na toj poziciji slabija nego prošle sezone.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je obavila veliki posao u prelaznom roku dovođenjem veziste Kingsa Kangve i brzonogog krila Osmana Bukarija, ali je oslabljena na mestu desnog beka, gde trener Dejan Stanković više ne može da računa na Milana Gajića koji se ovog leta preselio u CSKA iz Moskve.

Na desnom beku Zvezdin šef struke sada ima na raspolaganju Kristijana Pićinija koji se tokom proleća nije proslavio i Marka Gobeljića koji je produžio ugovor sa crveno-belima, s tim da će Gobeljić biti alternativa i Milanu Rodiću na poziciji levog beka.

Između ostalog, i na ovu temu je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela govorio za TV Arena sport i utisak je da nije previše zabrinut posle Gajićevog odlaska.

''Stanković često rotira i pravi različite formacije, što nije iznenađujuće. Mislim da imamo dva dobra desna beka, jeste Gajić igrao dobro u drugoj polusezoni, ali Pićini je doveden da se prvih šest meseci adaptira, s obzirom na to da je imao dosta tešku povredu. Nadam se da će sada od početka sezone  biti u svom najboljem izadnju.

Jako je teško naći bekove i ako gledate, mnoge evropske ekipe nemaju rezervnog levog beka. U poslednjih nekoliko godina su na toj poziciji igrali Gobeljić, Eraković, nekad i Degenek. Dvojica od te trojice su tu, tako da će oni biti neka vrsta alternative. U Srbiji stalno pratimo igrače, naročito na bekovskim pozicijama i u ovom trenutku mogu da kažem da na tim pozicijama u Srbiji nema igrača za Zvezdu'', zaključio je Mrkela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke