Mujakić odbijao ponude zbog Partizana, i Zahid ''pogurao'' transfer!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.06.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Prvi Mujakićevi utisci po dolasku u Partizan.

partizan.rs/Miroslav Todorovic
partizan.rs/Miroslav Todorovic

Povezane vesti

Partizan je od sinoć jači za novog štopera Nihada Mujakića koji se priključio ekipi na pripremama u Antaliji i danas je odradio prvi trening sa novim saigračima, a stigao je i da razgovara sa novinarima i iznese prve utiske o crno-belima, kao i da otkrije kako je do ovog transfera došlo.

''Fudbaleri imaju tendenciju da menjaju sredine, da se adaptiraju na neke nove uslove. Ovoga puta imam sreću da u Partizanu već igra moj prijatelj iz Ankaragučua Gajas Zahid i, pre nego što sam prihvatio poziv, razgovarao sam i sa njim, preneo mi je utiske, rekao sve najbolje o klubu i posle sam još lakše doneo konačnu odluku. Ekipa me je prihvatila baš lepo, upoznao sam sve saigrače, pričao i sa trenerom i utisci su sjajni'', izjavio je Mujakić na početku razgovora sa novinarima.

Zahid je novinarima otkrio da je Mujakić najbrži štoper kog je upoznao, a Partizanovom novajliji prijaju ove pohvale.

''Brzina je jedna od mojih glavnih karakteristika, ali da ne pričamo puno o tome nego da vidimo sve na terenu''.

On je potvrdio da su pregovori Partizana i Ankaragučua bili dugi i naporni, ali da je na kraju presudila njegova želja, s obzirom da je zbog Partizana odbijao sve druge ponude.

''Trebalo bi mi bar sat da vam ispričam o tome. Bilo je baš komplikovano, Ankaraguču je zahtevao odštetu koja nije bila realna, jer smo ispali iz Supelige, dok je Partizan nudio realan iznos. Vrteli smo se u krug desetak dana, ali kada želja igrača i kluba postoje i kada zajednički rade na tom cilju, onda ništa nije nedostižno.

Imao sam nekoliko ponuda iz Turske. Zamolio sam ljude iz Ankare da se okrenu samo pregovorima sa Partizanom, da se to reši što pre, jer u Turskoj sezona počinje kasnije, pauza je duža i njima se nije žurilo, a crno-beli su već uveliko u ritmu priprema. Zato sam želeo da okončam sve to...'', rekao je Mujakić i dodao da ga je i porodica podržala u odluci da dođe u Partizan.

Veliku ulogu u realizacijiu transfera odigrao je i trener Aleksandar Stanojević koji je tokom rada u Turskoj odlično upoznao Mujakića.

''Presudilo je poznavanje istorije Partizana, momenat u kome klub igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde se nadam dobrom ishodu. Uz to, pričao sam i sa trenerom Stanojevićem, imao je veliku želju da me angažuje, objasnio mi je da je dolazak u Beograd korak unapred. Upoznao sam ga u Turskoj, čuo sam mnogo lepih stvari o njemu i znam da je dobar stručnjak za moj napredak, kao i sam Partizan kao klub''.

Mujakić se nada da bi Partizan mogao da za njega bude i odlična odskočna daska za dalji napredak u karijeri.

''Ako je ekipa dobra, a klub ima takav renome, onda je to prava stvar. Smatram da je Partizan dobra odskočna daska, uvek je na velikoj sceni i to je mogućnost za svakog igrača. U Turskoj ako igraš dobro mogu te 'zakačiti' eventualno tri prve ekipe, ali trenutno je jako teško, jer Galatasaraj i Fenerbahče dovode igrače iz Premijer lige, iz Španije, Nemačke, strašno mnogo plaćaju i teško je upasti tamo. Oni angažuju velike zvezde, dok Partizan uvek na sebi ima svetla pozornice i o tome svedoče transferi koje je realizovao u prošlosti'', ističe Mujakić.

Ono što je Mujakićev dodatni kvalitet jeste i to što se dobro snalazi i na poziciji lebog beka.

''U Turskoj sam mnogo mečeva igrao na obe pozicije. U poslednje vreme više na beku, jer nam je nedostajalo rešenje u ekipi. Svidelo se treneru, pa sam kasnije više igrao na tom mestu, ali mi je prirodnija pozicija levog štopera''.

Sa Partizanom će ovog leta igrati i na evropskoj sceni, a prvi rival crno-belima biće Dinamo iz Kijeva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

''Poznajući njih i njihov mentalitet, očekujem teške, tvrde utakmice. No, nismo ih još analizirali u potpunosti, još su pripreme u jeku, ali ako se budemo spremili kako treba, a verujem da hoćemo, nijednom protivniku neće biti lako protiv Partizana''.

Neizbežno je bilo i pitanje o večitom derbiju, čiji će akter takođe biti u narednoj sezoni.

''Radujem se derbiju, naravno. Želim pre svega da se nametnem treneru Stanojeviću i navijačima, da pokažem i dokažem da želim i mogu da igram za Partizan, a sve ostalo ćemo polako. Gledao sam nekoliko utakmica Partizana i Zvezde i stvarno su stmosfera i borba na terenu sjajni. Nikada ne pobedi bolji, nego onaj ko to više želi, imao sam i sam takva iskustva u karijeri, pa jedva čekam te utakmice'', zaključio je Mujakić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke