Murinjo protiv Partizana?

Autor: Nemanja Janošev
petak 31.05.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Potencijalni povratak posle više od dve decenije.

Povezane vesti

Ostalo je da dobijemo još zvanično saopštenje koje se očekuje tokom dana i Žoze Murinjo će postati novi trener Fenerbahčea.

Veliko iznenađenje u evropskom fudbalu je izbor portugalskog stručnjaka da karijeru nastavi u Turskoj, gde će za cilj imati da vrati titulu na stadion "Šukru Saračoglu" posle 10 godina suše.

Ali, pre toga, potencijalno novog trenera Fenerbahčea čeka izazov u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tu bi put mogao da ga dovede do Beograda. Kao što je poznato od pre nekoliko dana, Partizan će za rivala u borbi za najkvalitetnije evropsko klupsko međunarodno takmičenje imati ili Fenerbahče ili Dinamo iz Kijeva.

Murinjo se sa Partizanom sastao dva puta u karijeri i to 2003. godine u grupnoj fazi Lige šampiona kada je sa klupe vodio Porto. Upravo je u toj sezoni "Posebni" osvojio titulu evropskog prvaka sa ovim timom. Na "Dragau" je Porto pobedio rezultatom 2:1, dok je u Humskoj bilo 1:1.

Interesantno je da je tada na terenu bio aktuelni trener Partizana Albert Nađ, pa bi im se ponovo ukrstili putevi. Ali, prvo da sačekamo promociju Žozea Murinja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke