Muslin vodi "Orlove" u pravom smeru - "Triling" Srbije protiv Izraela!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.05.2016.
22:07
Izvor: Sportske.net

Drugu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za naredni kvalifikacioni ciklus reprezentacija Srbije je rešila u svoju korist, pošto je u Novom Sadu savladala selekciju Izraela golovima Ivanovića, Milunovića i Tadića.

Beta/DraganGojić/Ds
Beta/DraganGojić/Ds

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije večeras su u Novom Sadu slavili sa 3:1 (1:0) protiv selekcije Izraela čime je nacionalni tim upisao i drugi trijumf pod "dirigentskom palicom" novog selektora Slavoljuba Muslina.

Golove pogledajte OVDE!

SRBIJA - Rajković, Ivanović, Milunović, Spajić, Sedlar, Kolarov, Milivojević, Zdjelar, Tošić, Stojiljković, Pavlović

Selektor Slavoljub Muslin večeras je promešao karte, pa je na teren stadiona "Karađorđe" izveo gotovo potpuno drugačiji sastav od onog koji je prethodne srede nastupio protiv Izraela.

Samo je štoper Nemanja Milunović počeo obe utakmice, a treba reći da je večeras selektor meč počeo u formaciji 5-3-2 sa dvojicom klasičnih napadača Andrijom Pavlovićem i Nikolom Stojiljkovićem.

Tokom prvih pola časa igre Srbija je stvorila dve izuzetno dobre prilike preko Zorana Tošića i Nikole Stojiljkovića, ali se golman reprezentacije Izraela istakao prilikom pokušaja pomenute dvojice u 15. i 25. minut.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu selekcija Izraela imala je posle greške Uroša Spajića i Branislava Ivanovića ali je Predrag Rajković imao sreće pošto je lopta otišla pored gola nakon udarca Erana Zahavija.

Vođstvo reprezentaciji Srbije doneo je Branislav Ivanović u 33. minutu igre nakon što je nadvisio golmana Izraela, a potom sa zemlje "makazicama" poslao loptu u mrežu.

Treba reći da je kapiten reprezentacije Srbije večeras postao treći igrač sa najvećim brojem nastupa za nacionalni tim, pošto je sa 86 utakmica preskočio Dragana Džajića.

Branislav Ivanovic
Foto: Beta/Dragan Gojić/Ds

Srbija je na odmor otišla sa golom prednosti, a selektor je u 46. minutu izvršio četiri promene a rezervista Marko Grujić je već u trećem minutu nastavka skrivio jedanaesterac iz kojeg Izrael stiže do izjednačenja.

Strelac izjednačujućeg gola za goste iz kaznenog udarca Eran Zahavi koji je loptu poslao u donji desni ugao, a golmana Predraga Rajkovića u levi.

Nakon izjednačujućeg gola Izraela izabranici Slavoljuba Muslina kreću agresivnije ka protivničkom golu, pa je pritisak bivao sve veći kako je vreme odmicalo.

Prvi odličan pokušaj u nastavku imao je rezervista Antonio Rukavina koji je tukao sa 25 metara ali se golman Izraela još jednom istakao intervencijom suprotnom rukom.

Novo vođstvo selekciji Srbije donosi štoper Nemanja Milunović koji na drugoj utakmici u dresu sa državnim grbom postiže prvenac i to na fantastičan način, udarcem od zemlje kojim prebacuje odbranu i golmana protivničke reprezentacije.

Igra reprezentacije Srbije postala je još poletnija od trenutka kada se na terenu našao ljubimac novosadske publike Dušan Tadić koji već u prvom kontaktu sa loptom pravi pometnju pred golom Izraela, a onda u 88. minutu postavlja konačan rezultat lepoticom sa nekih 18 metara.

Ponovo su "Orlovi" zapretili posle prekida, ali je ovog puta nešto slabiji udarac Aleksandra Kolarova iz slobodnjaka poslužio Dušanu Tadiću da se namesti na šut i da odbijenu loptu smesti u gornji desni ugao gola izraelske reprezentacije.

Večerašnja utakmica bila je mnogo zahtevnija i dosta kvalitetnija u odnosu na onu sa Kipranima, a "Orlovi" su drugom vezanom pobedom napravili dobru uvertiru za okršaj sa Rusijom u Monte Karlu koji je na programu 5. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kizito
Tuesday, 31.05.2016
22:24

Tadic ce biti pokretacka snaga pve reprezentacije.Kad se razigra on-razigra se i Srbija.

avatar
Goran.984
Tuesday, 31.05.2016
22:18

Dosta novih igraca,treba to uigrati..ja sam zadovoljan,a moze i bolje.. Rukavina je bio veoma dobar,a Tadic je klasa.. E moj Curcicu sta si ti razmisljao.... U svakom slucaju bitne su pobede,da se popravi atmosfera,samopouzdanje a i rang lista...

avatar
ANDY_COLE#18
Tuesday, 31.05.2016
22:15

S.Rajković bez komentara,Tošić opet slabo..Grujić istraumiran za razliku od Makse prošlu utakmicu.nSolidno odigrano,raduje zalaganje.nTadić tata sistema..nŠto se trojke nazad tiče treba vidjeti da se Subotić vrati,Nasta kad zaliječi povredu biće dobro.nBane/Milunović-Subotić-NastanNajbolje moguće

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Tuesday, 31.05.2016
22:09

Tadic najbolji.

avatar
Lord of Nottingham
Wednesday, 01.06.2016
00:10