Muslin: ''Zvezda osvaja te titule, ali one su manje značajne, jer Partizan skoro da ne postoji''

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.10.2024.
18:00
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji selektor prokomentarisao aktuelno stanje u srpskom fudbalu.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

U poslednje vreme retko imamo priliku da čujemo Slavoljuba Muslina, pa svaki njegov intervju ili izjava privlače veliku pažnju.

Tako je i ovoga puta, kada je Muslin govorio za podgorički ''Dan''. Prilika za ovaj razgovor bio je sada već tradicionalni ''Mundijal prijateljstva'' koji se održava u Ulcinju, a gde se okupljaju brojne sportske legende sa ovih prostora.

Muslin je svoj poslednji trenerski angažman imao u sezoni 2018/19, kada je vodio saudijsku Al Fejhu.

''Kad si trener, nikad nisi van fudbala, ali sad sam u penziji, karijera mi je završena, igračka i trenerska, sad uživam u životu''.

Da li bi se vratio na klupu Srbije ako bi dobio poziv?

''Ne bih sigurno. Videvši ovo što se sada dešava i kakva je situacija bila u ono moje vreme i kako sam otišao, ne bih nikad''.

Kako komentariše ovogodišnje rezultate našeg nacionalnog tima?

''Znamo da je na EP bio neuspeh. Em smo loše igrali, em nije bilo rezultata. Liga nacija koristi svima da se vide novi igrači i mislim da je to dobra stvar''.

Ovih dana je aktuelna i promena uprave u Partizanu posle velike finansijske krize i katastrofalnih rezultata od početka sezone, Muslinov nekadašnji klub Crvena zvezda to maksimalno koristi i osvaja titue, ali na evropskoj sceni je sinoć igrala meč trećeg kola Lige šampiona protiv Monaka i izgubila sa ubedljivih 5:1.

''Šteta je da jedan tako veliki klub propadne i dođe na ove niske grane. Nadam se da će se skoro vratiti, jer nema dobre Zvezde bez dobrog Partizana. Zvezda poslednjih godina osvaja te titule, ali su one manje značajne, jer Partizan skoro da ne postoji. Ja se izvinjavam, ali kažem sportski. Nemaju nekog kandidata i nekog protivnika u domaćem prvenstvu, što je šteta. Jake utakmice u domaćem prvenstvu bi im značile da se bolje pripreme za Ligu šampiona''.

I Predrag Mijatović je ušao u novu upravu Partizana. 

''Svakako, svi bivši veliki asovi su dobrodošli i mogu mnogo da donesu srpskom fudbalu. Dosta je bilo naše generacije, treba sada da preuzmu mladi i mislim da svojom energijom mogu da doprinesu da se to vrati na svoje staze'', zaključio je Muslin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke