Mutu režirao prvi poraz Partizana na pripremama!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 04.07.2014.
21:54
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Bivši reprezentativac Rumunije Adrijan Mutu postigao je jedini pogodak u trijumfu Petrolula nad Partizanom čime je režirao prvi poraz crno-belih od početka priprema za novu sezonu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana pretrpeli su prvi poraz od početka priprema za novu sezonu. Vicešampion Srbije položio je oružje pred rumunskim Petrolulom koji je slavio rezultatom 1:0 (1:0), golom Adrijana Mutua.

Partizan:
Ž. Živković, Pauljević, Petrović, Ostojić, Trajković, Gulan, Marković, Ninković, Luka, Ilić, Lazović.

Igrali su još:
Kljajić, Bogosavac, Lukić, Stanković, Drinčić, Stevanović, Brašanac, Pantić, Fofana i Šaponjić

Drugi kontrolni susret u sklopu priprema u Sloveniji Partizan je počeo u kombinovanom sastavu, sličnom onom koji je Marko Nikolić izveo u prvom poluvremenu humanitarnog meča sa Malmeom u Beogradu.

Fudbaleri rumunskog Petrolula u utakmicu su ušli jako grubo pa je već na početku susreta viđeno nekoliko jako oštrih startova.

Uprkos tome crno-beli su u prvih 15 minuta susreta nametnuli svoj ritam i bili dominantni na terenu. Četiri sasvim solidne prilike imali su u tom periodu puleni Marka Nikolića a najbolje su propustili Danko Lazović i Nikola Ninković.

Nakon uvodne inicijative crno-belih i Rumuni ulaze u meč i kreću agilnije ka golu rivala. Mutu je udarcem u 20. minutu najavio ofanzivu Petrolula i upravo je najbolji igrač rumunskog sastava doveo svoj tim do prednosti 9 minuta kasnije.

Vodeći pogodak Petrolula pao je nakon dubinske lopte i sumnjive situacije koja je "mirisala" na ofsajd ali u kojoj se arbitri nisu oglasili pa je Adrijan Mutu zatresao mrežu Živka Živkovića.

Do odlaska na odmor golova nije bilo ali se dogodila jako interesantna situacija u 40. minutu. Prekršaj na sredini terena nad Sašom Ilićem sudija Alen Borošak nije sankcionisao što je izazvalo negodovanje kapitena Partizana. Nakon prigovora Saše Ilića glavni sudija mu je uzvratio rečima - "Bio je faul, izvini majstore!"

Darko Lazovic
Foto: Partizan.rs

Trener Partizana Marko Nikolić na poluvremenu je izvršio samo dve promene pošto je golmana Živkovića zamenio Filip Kljajić a umesto Predraga Luke ušao je Danilo Pantić.

Upravo je Filip Kljajić dospeo u prvi plan već posle šest minuta igre u drugom delu nakon što je Albinu uhvatio živu loptu kod udarca koji je usledio iz vrlo povoljne situacije.

Crno-beli do prvih prilika za postizanje pogotka u drugom delu meča stižu u 52. minutu ali je Lazovićev udarac golman Petrolula prvo odbranio a onda je posle kornera Ostojić glavom tukao tik pored gola.

Nakon sat vremena igre Marko Nikolić pravi još pet promena a u igru su umesto Ilića, Ninkovića, Trajkovića, Gulana i Markovića ušli Stanković, Brašanac, Stevanović, Fofana i Drinčić.

Dobru priliku za postizanje izjednačujućeg gola imao je Beko Fofana u 74. minutu ali je loše zahvatio loptu nakon centaršuta Branka Pauljevića. Tri minuta kasnije Danko Lazović je ustupio svoje mesto u timu mladom Šaponjiću a Partizan je u poslednjih 15 minuta svim silama pokušao da stigne do gola.

Upravo je Ivan Šaponjić imao poslednju priliku da poravna rezultat ali je za malo zakasnio da napadne loptu na petercu koju mu je uputio Stevanović pa golman Petrolula biva brži i sprečava opasnost.

Nikolić je do kraja priliku da upišu nekoliko minuta u igri dao Bogosavcu i Lukiću ali promene rezultata nije bilo pa su crno-beli tako upisali prvi poraz od početka priprema za novu sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke