Na "Čairu" besni zbog otpužbi, pozivaju državne organe!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 13.04.2021.
12:30
Izvor: Sportske.net

Potresi u Radničkom....

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Vršilac dužnosti predsednika Radničkog iz Niša Dragan Marković rekao je danas da je iznenadjen informacijama da je taj fudbalski klub navodno učestvovao u nameštanju utakmica.

"Neprestano ističemo da se Radnički svim snagama bori za regularnost domaćeg šampionata i stalno, mesecima i godinama unazad ukazujemo na neophodnost poštenog pristupa svih aktera, znači i klubova i fudbalera i trenera i sudija. Ne znamo po kom je to osnovu uopšte sumnjiv naš meč protiv Mladosti", istakao je Marković.

"U vreme kada je naša ekipa u velikoj krizi i igra slabo, kada su rezultati sveoma loši i kada se borimo bukvalno za svaki bod. U Lučanima smo izdržali sve napade boljeg domaćina u prvom poluvremenu igranom bez golova, a u nastavku mi smo postigli jedan, a Mladost čak četiri gola. Posle serije neuspeha, pa i tog poraza u Lučanima, mi smo se našli u situaciji da se borimo za opstanak. Da li zato što nam predstoji borba za goli život neko sumnja u našu ekipu? To su ordinarne gluposti jer bi to značilo da zabijamo sebi ekser ili trn, kako hoćete, u zdravu nogu!?!", navodi se u Markovićevoj izjavi dostavljenoj medijima.

Evropska fudbalska unija (UEFA) dostavila je dokumentaciju o sumnjivim utakmicama ove godine, a medju kojima je navodno i duel Mladosti i Radničkog u Super ligi Srbije.

"Odgovorno tvrdim da niko iz rukovodstva Radničkog, ali i iz stručnog štaba i drugih službi i segmenata kluba nije učestvovao u nečasnim radnjama. Isto tako očekujemo da će nadležni državni i drugi organi, u čije delovanje čvrsto verujem, isterati istinu na čistac", dodao je Marković.

Vršilac dužnosti predsednika niškog kluba je istakao da "lično sumnja" da je nekome "otvorena namera da se Radničkom nanese ogromna šteta i da taj neko ne bira sredstva da ostvari cilj".

"Ako je UEFA, kako je zvanično objavljeno i kako se citira 'obavestila FSS da ima sumnje da su dve utakmice Super lige nameštene tokom marta', ko sebi daje za pravo i po kakvom to nahođenju čini, da pravi prošireni navodni spisak od šest utakmica, pa se ne zaustavlja na mart u kojem su navodno nameštena četiri, nego prelazi i u april mesec i navodi dodatno još dva meča...!?! Uostalom, Radnički je u Lučanima igrao u aprilu. Najbolje bi bilo da se sačeka i vidi epilog ovih sumnji i utvrde dokazi ko je to, kako i kada nameštao utakmice Super lige, i da se vidi hoće li se sumnje dokazati, pa da se tek onda sudi. Ovako ispada da je neko jedva dočekao nečije sumnje i odmah zna više od zvaničnika UEFA", izjavio je Marković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak