Na red je došao i poreski dug - Šta će biti sa Partizanovim stadionom?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.02.2024.
11:56
Izvor: Sportske.net

Predsednik KK Partizan pokrenuo još jednu bolnu temu za crno-belu porodicu,

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Tokom jutrošnjeg gostovanja Ostoje Mijailovića na TV Prva, neizbežno pitanje je bilo koliko KK Partizan duguje na ime poreza.

I na tu temu je izneo konkretne brojke, kao i plan izmirenja duga.

''Naravno, dugujemo još 3.4 miliona. 

Dakle, 2023. godine, 19. jula, mi smo sačinili zapisnik sa Poreskom upravom o stanju poreskog duga. Potpisali mi, potpisala Poreska uprava.

Od tada je, odnosno od 12.09.2003. godine, Partizan uplatio 5.6 miliona evra na ime poreza. Da jasno odgovorim - mi smo iskoristili deo budžeta iz 2023. godine, deo iz 2024. i donaciju od 1.7 miliona evra i uplatili ulkupno 5.6 miliona evra poreza državi Srbiji.

Po ovom zapisniku, plan je da platimo državi Srbiji glavnicu od ovih 3.4 miliona i time saniramo kompletan poreski dug. Ali, da znate, mi ćemo ove godine platiti 9 miliona na ime poreza.

Mi nismo dobili vanrednu pomoć od države za plaćanje poreza. Da li stvarno mislite da je malo platiti 5.6 miliona evra poreza za šest meseci?'', upitao je Mijailović na sumnju voditeljke da će sve to biti i realizovano.

Međutim, onda je otkrio da u crno-beloj porodici postoji mnogo veći i ozbiljniji problem.

''Mi imamo mnogo težu situaciju od ovog duga za porez. To je dug koji će se platiti do kraja sezone. Kao predsednik JSD Partizan sam jako zabrinut, jer je moj prethodnik Milorad Vučelić je stavio hipoteku na stadion Partizana od 11.7 miliona evra, za račun Poreske uprave na ime dugovanja poreza iz FK Partizan.

Presednik je nedavno izneo podatak da FK Partizan duguje 20 miliona poreza i da ne plaća ništa. 

Ja podržavam sve akcije da se naplati porez svim klubovima, a šta ćemo da radimo kad se bude naplatio porez FK Partizan od 23-24 miliona evra gde je pod hipotekom stadion Partizana koji je u vlasništvu JD Partizan, a dat za garanciju? Država može da uvede izvršenje nad stadionom na ime poreskog duga. Oni su takođe sportski klub, kao i mi.

Šta će se dogoditi sa stadionom FK Partizan?

Bila nam je poreska kontrola, a javnost i navijači su to predstavili kao da su Nemci ušli '41. Ali, kako će FKP da plati 23-24 miliona duga za porez. Ako Poreska uprava uzme stadion, koji su stavili pod hipoteku, Partizan kao sportsko društvo osvaje bez najvrednije imovine koju ima. O tome treba da se priča'', naglasio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke