Nađ detaljno o Saldanji, Nathu, Saničaninu, Pavloviću, Gohu... Šta Partizan mora da promeni?

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.05.2024.
11:10
Izvor: Sportske.net

Albert Nađ bez ustručavanja o svim gorućim problemima.

Povezane vesti

Dan pred utakmicu protiv Napretka u Kruševcu (sreda, 16h), trener Partizana Albert Nađ je detaljno govorio o problemima u igri crno-belih, načinima da se oni reše i da ekipa izađe iz serije poraza.

Njkegov debi u ulozi šefa struke je prošao neslavno - Partizan je poražen od Vojvodine sa 2:3 u Humskoj, ali sutra očekuje znatno bolju igru svog tima. Usput je istakao i gde vidi najveći problemkada je njegov tim u pitanju.

''Nisam priželjkivao poraz na debiju, i to pred našom publikom. Ali, tada smo imali kratak period da nešto promenimo posle poraza od TSC-a. Imamo neke ideje da dođemo do boljeg rezultata. Oni imaju novog trenera, promenili su i način igre, ali mi moramo da budemo mnogo agresivniji na sredini terena i mislim da smo tu imali najveći problem tokom čitave sezone.

Definitivno, moramo da pobeđujemo, da bismo zadržali to mesto koje nam obezbeđuje plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Videli smo mane Napretka, pokušaćemo da ih iskoristimo.

''Dobro je ako budemo pobedili, ali nemoj da se zavaravamo da ćemo imati lak posao. Moramo da se baziramo na način na koji bismo mogli da dođemo do pobede'', istakao je Nađ i dodao:

''U prošloj utakmici smo imali nekih kadrovskih problema, Baždar je imao povredu koju nije zalečio na vreme, Sveta je povređen, videćemo da li će moći da igra u poslednje dve-tri utakmice, ali ko god da izađe na teren, tražiću da ispuni zahteve koje postavljamo. Sam način treninga će možda dovesti do toga da ubrzamo igru. Ne kažem da se loše radilo u proteklom periodu, ali možda će biti bolje sa nekim promenama u glavi da moraju brže da odigravaju. Sa brzim bočnim igračima koje imamo, mogli bismo više da ugrožavamo protivnički gol'', smatra Nađ.

Protiv Vojvodine je iznenadio odlukom da mladog Aleksu Jankovića uvrsti u startnu postavu na krilnoj poziciji.

''Aleksu smo stavili u odnosu na profil igrača koji nam je nedostajao, a to je Severina. U dogovoru sa njim smo odlučili da ne nastupi, jer nije 100 posto spreman. Mislim da je bolje da stavim bilo kog zdravog igrača. Aleksu znam iz mlađih kategorija, mislim da ima potencijal, ali nije dugo bio u takmičarskom pogonu, to se videlo i prilikom prekida koje je na treningu mnogo bolje izvodio''.

Štoper Siniša Saničanin je zaigrao posle dužeg ''grejanja klupe''

''Saničanin je dugo u Partizanu i ima otežanu situaciju zbog nekog pritiska od strane publike. Kvalitetno je radio na svim treninzima i u prethodnom periodu. Mislim da bi i Igor povukao isti potez kao ja da ga stavim od početka meča. Naravno, imali smo i Kovačevića koji je bio kažnjen, ali i Markovića koji će biti van terena još nekih nedelju-dve''.

Ni u Kruševcu, dakle, Partizan neće biti kompletan. Osim Markovića, možda i Severine, nedostajaće i suspendovani Saldanja.

''Kovačević se vraća. Za sada je Saldanja siguran koji ne može. Videćemo današnji trening, imam nešto u glavi. Biće nekih promena u timu, ali onih 11 koji izađe na teren, to je sigurno najbolji tim koji može da odradi zadatke.

Baždar je radio maksimalno. Ostale su nam tri opcije napadača - Saldanja ne može, tu su nam Baždar, Nikolić i Pavlović koji su u trenažnom procesu. Ko će igrati, videćemo na treningu''.

Pažnju sada privlači i Andrija Pavlović, na koga bivši trener Duljaj nije računao još od letos i meča sa sabahom u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Da li bi on mogao da bude Nađovo iznenađenje u Kruševcu?

''Ne mogu da kažem, Pavlović je praktično čitavu sezonu bio van trenažnog procesa sa ekipom. Ali, zamislite da se Baždar povredi, ili Taki. Koga imam od napadača koji je licenciran da može da igra? Imao bih Pavlovića. Da li bih ga stavio? Ne znam, video bih, ali sigurno da nije u pravom momentu da bi mogao da igra ili da bude na klupi''.

Šta je Nađ rekao igračima posle poraza od Vojvodine?

''Posle meča imali smo trening oporavka. pričali smo mi u stručnom štabu šta nije valjalo. Zahvalio bih se i treneru Teleoptika Strahinji Panduroviću koji nam je dozvolio da koristimo analitičara Miloša Podunavca i već nam je uradio neke stvari koje smo videli dan kasnije. 

To smo, doduše, već i uočili i na samoj utakmici da smo u problemu. Posle toga smo imali dva dana odmora zbog praznika i počeli smo pripreme za utakmicu.

Ova situacija od pet poraza zaredom nikome ne prija. Nikome to ne pada teže od samih igrača. Pokušaćemo da ih vratimo na pravi put.

Ponavljam još jednom, kad nam se Zvezda mnogo odmakla u plej-ofu, drugo mesto nam je cilj da se borimo za kvalifikacije za Ligu šampiona''.

Da li je u igračkoj karijeriji doživljavao ovako duge serije poraza?

''Na sreću, u Partizanu nisam bio u ovakvim situacijama, ali jesam u Španiji. Trener pokušava uvek da ti da najbolji savet, ali kada izađeš na teren, samo ti odlučuješ. O taktičkim stvarima nisam mogao da razgovaram sa trenerima, to je nešto što trener zahteva. Na primer, Saldanja može da promaši milion šansi, ali mnogo stvari na taktičkom planu bismo mogli bolje da odradimo. Saldanja ima veliki kvalitet, njegove sposobnosti svi znamo. Bio je odsutan dva meseca, moramo svi da mu pomognemo i verujem da će od sledeće utakmice biti bar približno na nivou od pre povrede.

Moramo da počnemo od napada da se branimo, problem nam je vezni red u kome ima dosta kvaliteta, ali treba da budemo čvršći, agresivniji, da svaku drugu loptu pokušamo da osvojimo. Seri iz Vojvodine nam je pravio mnogo problema po desnoj strani, želeli smo da usmeravamo loptu na drugi deo terena, ali nismo dobro to radili''.

Bio je na udaru kritika posle poraza od Novosađana.

''Što se tiče kritika, to je sastavni deo ovog posla. Svestan sam da kad imaš rezultate, uvek će da te hvale, kad nemaš, kritike su neizostavne. Verujem u sebe i u ekipu. Nemam sujetu da budem ljut na bilo koga od novinara ili navijača sa tribina'', rekao je Nađ i upitao novinare:

''Da li i vi smatrate da treba da imamo pokretljiviji vezni red?''

Odmah je nastavio sa odgovrom, sa akcentom na Natha koji je najstariji u ekipi i kome brzina nije jača strana. ali...

''Natho ima ozbiljan kvalitet i mnogo znači za ekipu. Sa njegovim pasovima možemo direktno da ugrozimo protivnika. U jednoj situaviji kad je gurnuo loptu Gohu, imali smo situaciju 1 na 1, ali Goh to nije iskoristio. Fudbal se igra za golove, pokušaćemo da ubrzamo igru, da ne vučemo loptu, da uprostimo igru. Ne moraš da budeš brz igrač, ali moraš brzo da misliš, a Natho to ima. Ostali igrači treba da se uklope u tom segmentu''.

Od Goha se očekivalo više ove sezone.

''I ja očekujem da bude na mnogo većem nivou, ali treba da mu damo podršku i izvučemo najbolje što ima. Koliko će to biti dovoljno, videćemo. Goh ima kvalitet, na nekim pozicijama može da pruži više, pokušaćemo da nađemo najbolje rešenje kako bismo došli do konačnog rezultata'', zaključio je Nađ.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke