Nađ hvali Radnički i gleda ka prelaznom roku i Ligi šampiona!

Autor: Darko Mitrović
petak 24.05.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Cilj je ostvario u finišu sezone, ali ostala je još jedna utakmica do letnjeg odmora.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Još jedna turbulentna sezona je iza Partizana, opet bez osvojenog trofeja, ali uteha crno-belima je osvojeno drugo mesto u Superligi i mogućnost da se kroz kvalifikacije plasiraju u Ligu šampiona.

Ostalo je još da crno-beli odigraju meč poslednjeg kola protiv kragujevačkog Radničkog u Humskoj, u subotu od 18 časova, a tu utakmicu je danas na pres konferenciji najavio trener Partizana Albert Nađ.

On sutra neće moći da računa ne nekoliko standarnih prvotivaca, poput Saldanje, Kalulua, Kastilja, Zahida, Markovića, De Medine, koji su i pre kraja sezone dobili dozvolu kluba da odu na letnji odmor, a neki od pomenutih su i završili svoju priču u Partizanu.

''Ne nedostaje nam motiva i želimo da nastavimo mini-seriju pobeda, od Lučana preko Banovog brda, dolazi nam izuzetno dobra i kvalitetna ekipa sa par pojedincima na koje treba obratiti posebnu pažnju. Bez obzira što su neki igrači dobili dozvolu da mogu ranije na odmor, lično mi se to nije svidelo, ali to je dogovor od ranije. Imaćemo ekipu koja je najbolja u ovom momentu i nadam se da ćemo uspeti da zabeležimo treću pobedu u nizu.

''Sigurno da ćemo probati da damo minutažu nekim novim klincima, ali to ne umanjuje motiv za pobedom. Oni će imati još veči motiv da se predstave navijačima. Koliko će ko dobiti minuta zavisi od toka utakmice''.

Jedan od mladih igrača koji se sutra očekuje na terenu je i defanzivni vezista Matija Stjepanović.

''On je jedan od igrača koji su došli iz škole i mislim da je korektno odradio ove utakmice. Zašto ranije nije dobijao veću minutažu ja ne bih želeo da pričam. U svakom slučaju ima svoj potencijal i kvalitete i nedostatke, sačekaćemo da se spusti zavesa i onda sesti i videti šta je najbolje za Partizan. Mi ne možemo to da kontrolišemo, tržište kontroliše nas i mnogo je razloga''.

Za razliku od Partizana, Kragujevčani sutra dolaze sa velikim motivom, jer imaju priliku da se plasiraju u kvalifikacije za Ligu Evrope, ukoliko zadrže četvrto mesto na tabeli.

''Mi jesmo ispunili onaj cilj koji je pred mene stavljen, ali želimo da se oprostimo sa pobedom i da zabeležimo dobru utakmicu. Oni su igrali na dobrom nivou, imali odlične rezultate, imaju motiv jer sa četvrtim mestom igraju kvalifikacije za LE. Trener im je doneo dosta toga interesantnog, imali su kontinuitet pobeda, seriju bez poraza. Imaju par pojedinaca koji nas u svakom momentu mogu ugroziti''.

Odmah po završetku ove utakmice, glavna tema u Humskoj biće letnji prelazni rok i formiranje kvalitetnije ekipe u odnosu na ovosezonsku, koja bi bila u stanju da se zaista bori za evropsku jesen, ako ne u Ligi šampiona, onda u nekom od preostala dva evropska takmičenja.

''Nisam ni razgovarao o tome. Ponavljam, kada sam došao od strane rukovodstava mi je postavljeno ono što sam ispunio. Lepo je znati da Partizan ima šansu posle sedam godina da igra kvale za LŠ. To sam imao priliku kao igrač i kao kordinator, bila bi lepa istorija i kada bi kao trener to uspeo. Svestan sam da je to izuzetno teška prepreka, na svakoj utakmici može da se dogodi mnogo stvari. Bez obzira na sve Partizan mora da obezbedi grupnu fazu nekog od tri takmičenja.

Mislim da je nezahvalno pričati jer ne znate ko će otići, da klubovi iz Srbije, Partizan i Zvezda, nikada ne mogu na početku priprema da imaju završen tim. Sad se igra i EP, praktično nećemo ni početi prvenstva, a još će trajati EP pa OI. Jednostavno moraćemo da se adaptiramo, ja imam nešto u svojoj glavi. Posle sutrašnje utakmice ćemo popričati sa ljudima u klubu. Možda i oni imaju  neke svoje planove, bitno je da Partizan ima konkurentnu ekipu''.

Za kraj, rezime sezone.

''Ja sam rekao da smo imali u prvom delu sezone i beležili dosta pobeda, ali mislim da nismo imali neke igre koje smo želeli. Par puta smo imali sreće, u nadoknadama je moglo da ode na drugu stranu. Prošlu sezonu smo bili četvrti, sada drugi, bolje je svakako. Treba biti objektivan, mislim da smo beležili pobede u nekim utkamicama u kojima nismo zasluživali pobede. Aca Jovanović je naš najbolji igrač, kada pričamo o tome to što je on najbolji to vam govori da sezona možda i nije najbolja'', zaključio je Nađ.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke