Nađ: ''Saldanja nije odradio zadatke koje smo mu dali...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.05.2024.
23:27
Izvor: Sportske.net

Saldanjina povreda je sve poremetila u Partizanu ovog proleća.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je doživeo šokantan poraz večeras od Vojvodine (2:3) u Humskoj, a posle prve reakcije u izjavi za TV Arena sport, novi trener crno-belih Albert Nađ je na pres konferenciji dao opširniji rezime ovog zanimljivog meča.

Svakako nije zamišljao ovakav debi na klupi Partizana.

''Nisam zamišljao, ali to je fudbal. Mnoge utakmice smo i dobijali u 90. minutu. Mislim da smo prvo poluvreme bacili niz vodu. Drugo poluvreme donelo je mnogo više energije, više situacija gde smo mogli da završimo možda i mi, međutim Vojvodina je izuzetna ekipa koja je pokazala da je u najboljem momentu''.

Gde je ''škripalo'' u njegovom timu?

''Mislim da smo u prvom poluvremenu bili u nekom grču. Nema potrebe da imaš bilo kakav strah, ali su igrači imali to da su se plašili da ne pogreše u nekom pasu i videli ste da nam je Seri pravio dosta problema po našoj desnoj strani. Imali smo mnogo situacija gde su naši igrači bili u situaciji jedan na jedan i ono što smo priželjkivali za ovu utakmicu, međutim definitivno nemamo profil tog igrača koji bi mogao da rešava te situacije, dok su oni imali Serija, Radulovića. I na kraju fantastičan gol malog Njegoša. Bila je otvorena utakmica. Šta ćemo da radimo dalje? Pa, moramo da treniramo, da se spremamo i da nastavimo da se borimo za to drugo mesto'', ističe Nađ.

Najboljeg strelca ekipe Mateuša Saldanju je zamenio već posle osam minuta igre u drugom poluzvremenu.

''Pa, vidite i sami da Saldanja nije u najboljem momentu. Sigurno da je to odsustvo od dva meseca mnogo uticalo na njega. Videli ste da ne može da se kreće, niti je onaj kakav je bio s početka prvenstva. Ušao je u problem sa jednim kartonom, posle je mogao da dobije i crveni, nismo hteli da rizikujemo i odmah smo reagovali i na kraju krajeva kad se podvuče crta što se tiče Saldanje, nije odradio te neke zadatke koje smo mu dali na početku utakmice'', objašnjava Nađ.

Posle praznika, sledi gostovanje Napretku u Kruševcu.

''Treniramo i spremamo se pripremimo za Kruševac. Znate dobro kakva je situacija. Kad Partizan izgubi nikad nije lako, svima je teško, igračima je najteže. Moramo da se mobilišemo i da svi shvatimo da ima stvari gde grešimo i da pokušamo da se što bolje spremimo za Kruševac i ostvarimo zacrtani cilj, a to je drugo mesto'', ističe Nađ.

Ne seća se da je ikada ranije Partizan imao pet uzastopnih poraza, ali bilo je i takvih slučajeva.

''Pet uzastopnih poraza se ne sećam. Ali da je bilo ovakvih situacija, pa i kad sam igrao i pratio, sigurno da jeste. To je sastavni deo života i jednostavno ja prvi snosim odgovornost. Nemam problem na kritike, zvižduke, skandiranje navijača, ali niko ne može da me ubedi da više voli Partizan i da više voli da Partizan pobedi od mene''.

Kakva je atmosfera u svlačionici Partizana posle svih najnovijih neuspeha?

''Kako može da bude kad izgubiš utakmicu? Sigurno je da su igrači tužni, da nisu zadovoljni... Naravno da je postojala velika želja za pobedom pogotovo to drugo poluvreme smo igrali onako kako želimo. Smatram da smo mogli mnogo više po bokovima, odnosno da je transformacija morala da bude mnogo brža. Opet ponavljam, Vojvodina je protivnik koji igra dobro, imaju brze pojedince i mnogo brzo ugrožavaju protivnika i, sve u svemu zasluženo pobedila. Ponavljam, nemam nikakav problem na bilo kakve kritike, to je sastavni deo života i ovog posla kojim sam krenuo da se bavim. Evidentno je da navijači žele pobede, ali niko ne želi više od samih igrača i nas koji radimo sa njima'', zaključio je Nađ.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke