Nađ želi i kao trener u Ligu šampiona: ''Uf, gde bi mi bio kraj...''

Autor: Darko Mitrović
subota 11.05.2024.
18:35
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana ne odustaje od najviših ambicija.

Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd
Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd

Povezane vesti

Iako je Partizan i dalje u velikoj rezultatskoj krizi, u šest poslednjih utakmica je upisao pet poraza i remi, ali trener crno-belih Albert Nađ i dalje veruje da njegov tim može da zadrži drugo mesto i izbori plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Na pitanje novinara da li bi kao trener mogao da ponovi ono što je kao igrač već doživeo 2003. godine - da zaigra u ligaškom delu takmičenja u Ligi šampiona, Nađ se prilično raspričao danas tokom konferencije za medije pred sutrašnju utakmicu između Partizana i Mladosti iz Lučana (nedelja, 16.30h).

''Tada sam bio u upravi kao koordinator sada sam trener, politikom kluba se ne bavim. Kada sam izašao 2015. godine iz kluba, sam sebi sam rekao da me politika kluba uopšte ne interesuje jer sam se opredelio za trenerski posao i krenuo od najniže stepenice. 

Nisam preskakao nešto, vodio sam školicu fudbala, pa sam išao na B licencu, vodio Rakovicu, pa opet na A licencu, pa kod Save Miloševića bio pomoćnik, pa sam sticajem okolnosti dobio priliku posle Lazetića i bio pomoćnik Gordanu. Išao sam stepenik po stepenik. Bilo bi lepo da i kao trener uđem u Ligu šampiona i zaokružim jednu stvar - igrač, rukovodilac i trener. Uf, gde bi mi bio kraj kada bih to ispunio'', objasnio je Nađ.

Tu se nije zaustavio, svestan da bi mu mnogi odmah postavili pitanje da li je realno to o čemu je govorio, pa je u jednom dahu nastavio.

''Da li je realno? A šta je u životu realno? Ako je sudbinski vezano da to ostvarimo, mi ćemo ostvariti. Da li imamo dovoljno kvaliteta? Ja ću se vratiti na utakmicu sa Njukaslom, gde smo imali dobru ekipu. 

Igrali smo protiv protivnika koji je po svim segmentima bio jači i bolji od nas. Bili smo uvereni u sebe, ali smo otišli tamo kao jaganjci na klanje jer su nam svi predviđali poraz. 

Ako se sećate, tu su apostrofirali Tariba i mene svi igrači kako smo im ulivali samopouzdanje. Posle prvog meča i pored negativnog rezultata sam bio uveren da ulazimo u Ligu šampiona. Ako pitate iz kog razloga, na samom terenu sam video da nisu toliko bolji od nas i napravili smo rezultat koji se poštuje. 

Ranijih godina je mnogo teže bilo ući u Ligu šampiona jer si igrao utakmicu sa 3-4 iz lige petice, a sada je olakšica jer igraš sa klubovima u tvom rangu'' zaključio je Nađ.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan
Saturday, 11.05.2024
19:16

Možete da pričate šta god hoćete.On ima podršku juga.Zna se ko je albert.Uprava mora da ga isprati.