Najbolji Partizan ovog leta, igra sa Rikardom obećava!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.07.2021.
19:46
Izvor: Sportske.net

Partizan deluje sve bolje na pripremama u Sloveniji, iako su mu danas nedostajali i povređeni Natho, Obradović, Jović...

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ostvarili su drugu uzastopnu pobedu na pripremama u Sloveniji. Danas su crno-beli odmerili snage sa poljskom Krakovijom u Gornjoj Radgoni i trijumfovali rezultatom 3:0.

Podsetimo, od dolaska na pripreme u Ptuj, Partizan je remizirao rezultatom 2:2 sa Murom, a onda je sa 3:0 savladao ekipu Kopra.

Današnji meč sa Krakovijom obeležio je debi povratnika u ekipu Partizana, napadača Rikarda Gomeša, koji je na terenu proveo prvih pola sata i za to vreme pokazao da će biti veliko pojačanje za crno-bele. Nije postigao gol, ali je pripremio dve šanse Markoviću i Uroševiću koji nisu bili precizni u tim situacijama, dobro se kretao i na narednim mečevima se očekuje da i golgeterski proradi.

Partizan je poveo u 35. minutu meča. Lazar Marković je na levoj strani lepo prihvatio loptu, potom je petom prosledio za Saničanina koji je šalje u peterac gde je najpre Baždar izblokiran, ali ne i Urošević koji iz neposredne blizine sprovodi loptu u mrežu - 1:0.

Odlične prilike za Partizan imali su i Jojić i Pantić koji je na kraju poluvremena svoju drugu priliku uspeo da iskoristi. Za taj gol velike zasluge ima i Saša Zdjelar koji je kroz sredinu poslao pravovremenu i preciznu loptu za Pantića, a on izbija sam ispred golmana, rutinski ga obilazi i pogađa mrežu za 2:0.

Prvu priliku u drugom poluvremenu, i to izvanrednu, imao je Samed Baždar u 50. minutu. Milan Smiljanić je osvojio loptu na polovini rivala, odmah prosledio za Baždara koji je gađao donji levi ugao, ali je golman Krakovije uspeo da zakači loptu i sačuva mtrežu.

Ipak, nije se dugo čekalo na treći gol Partizana. Posle Terzićevog kornera sa leve strane, Smiljanić i Uroševič su kombinovali na desnoj, usledio je centaršut za Ostojića koji iz dva pokušaja uspeva da savlada protivničkog golmana - 3:0.

Zanimljivo, Baždar je u 30. minutu ušao umesto Rikarda, u 60. minutu izašao iz igre, priliku je dobio Štulić, ali se petnaest minuta kasnije vratio na teren umesto Pavlovića, pa su crno-beli u finišu igrali sa napadačkim tandemom Štulić-Baždar.

U poslednjih petnaestak minuta ove utakmice najveću pažnju privukao je fudbaler Krakovije, Brazilac Rivaldinjo, koji je sin proslavljenog brazilskog reprezentativca Rivalda.

Odmah je Rivaldinjo počeo da preti, najpre je golman Stevanović na vreme istrčao, a minut kasnije Brazilac je pokušao sa dvadesetak metara da ga iznenadi, ali je loptu poslao preko gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke