Najluđa konferencija na "Mitiću" - Trener Kluža: "Šta da radim, da uzmem pištolj da upucam nekoga?"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 17.08.2021.
23:49
Izvor: Sportske.net

Nasmejao je sve novinare Mariuš Šumudika.

EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA VALLE
EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA VALLE

Povezane vesti

Crvena zvezda je večeras odigrala fenomenalno savladavši rumunski Kluž sa 4:0, a mnogi rumunski mediji su pred ovaj dvomeč govorili da će Mariuš Sudumika dobiti otkaz ukoliko se desi da Kluž ne prođe do Lige Evrope. 

"U prvom redu, moram da priznam da je sraman rezultat. Sve je ostvareno zahvaljujući neverovatnim greškama individualaca. Ne želim da žalim za tim, ne želim da moji puleni i dalje nastave sa ovakvim stanjem. Želim da naglasim da smo se susreli sa odmornijom ekipom, videli smo su dobili sve duele u igri 1 na 1. Videli ste i sami da su dva puta stigli do kaznenog prostora i da su postigli dva gola", rekao je Šumudika. 

"U drugom poluvremenu smo im poklonili dva gola. U igri 1 na 1 i posle kornera i slobodnih udaraca smo olako primili golove. To treba vežbati i ako je to moja greška, preuzimam je. Kada smo se smirivali i sređivali, dobijali smo gol. Ja sam ih upozoravao na igrača poput Pavkova na koga idu sve lopte i koje on sprovodi dalje. Kod drugog gola, niko se ne podmeće da spreči šut. U petom minutu počinjemo sa 0:1, iako sam rekao da je prvih četvrt sata najbitnije. Ovako nešto nisam video ni u trećoj diviziji gde sam bio trener. Imam snage dovoljno da priznam svoju grešku. Mislim da bi trebalo još sedam igrača da sedi pored mene i oni treba da objasne šta se desilo. Treba da ih je stid", rekao je Šumudika. 

"Imali smo najveći broj utakmica u Evropi. Sreli smo normalnu ekipu, ekipu koja je profitirala od naših grešaka, a koja ima dobre igrače, dobro plaćene igrače. Kada bi se sumirali iznosi, bila bi duplo veća nego Klužova", rekao je on. 

"Šta ja da radim... Da uzmem pištolj da upucam nekoga? Tri gola iz kontre smo dobili", rekao je on. 

"Zar ja da uđem i da skačem sa Ivanićem? Je l grešim u nečemu", rekao je on. 

"Posle utakmice sam morao da vodim u toalet pojedine", rekao je Šumudika. 

"Čestitam na rezultatu, Zvezda ima fantastičnu publiku i želim im puno sreće ubuduće", rekao je Šumudika. 

"Izvinjavam se mom narodu i mojoj državi. Ja bih želeo da dođem na mesto vas novinara i da čujem da li je Šumudika kriv", kaže on. 

Kaže i da je zvao igrače da dođu na konferenciju, ali da se to nije desilo, kao i da ima ponude da radi na drugom mestu. 

"Želim da ostanem u Klužu da vidim šta može da se uradi. Zašto je ovakva ekipa prva u Rumuniji sa pet pobeda, a kad izađemo u Evropu, to je katastrofa", rekao je on. 

Upitao se i da li je zaboravio da obavlja trenerski posao jer je prošle godine bio najbolji trener u Turskoj. 

Na kraju je dobio ogroman aplauz od strane novinara iz Srbije za koje je rekao da će mu ostati u srcu. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlada Mutavi
Wednesday, 18.08.2021
20:53

Realno gledano, sve što je rekao, tačno je. Zvezda nije bila bolji protivnik. Jednostavno, rumuni su imali veći posed, generalno su bili bolji u svim segmentima fudbalske igre, no eto, zvezda je svaku nepažnju iskoristila. Verujem kada bi se utakmica ponovila, da bi sve bilo drugačije. Uostalom, Pankov koji će se penzionisati u zvezdi, s obzirom da će teško naći strani angažman, zbog svoje visine, bio je najbolji pojedinac i najzaslužniji je za ubedljivu pobedu zvezde. Sa veoma skromnom tehnikom, sa slabim brzinskim sposobnostima, bez onog neophodnog fudbalskog šarma, teško da će ikada zaigrati, a još manje ostati i opstati u nekom ozbiljnijem evropskom klubu. Međutim, u zvezdi ume da mu pođe za rukom da čak i jednom Liverpulu da gol sa centra. Srbin sam i logično je da u evropskim takmičenjima navijam za srpske klubove. Žao mi je što su "Čuka" i "Voša" prošli kako su prošli. Iskreno se nadam, a i voleo bih, da će zvezda u ligi uefa ostaviti dobar utisak. No ipak mislim da su joj preko potrebna pojačanja.