Najveći kompliment iz Brazila, "Srbija nam je slična..."

Autor: Boris Jovanović
subota 02.04.2022.
09:59
Izvor: Sportske.net

Po čemu Brazilci razlikuju Švajcarsku i Srbiju...

EPA-EFE/Antonio Lacerda
EPA-EFE/Antonio Lacerda

Povezane vesti

U Brazilu posle žreba kažu da ovo nije grupa smrti, ali nije ni laka. Podsećaju da su igrali i sa Srbijom i Švajcarskom u Rusiji, ali kako je rekao selektor Tite, stvari su neuporedive sada. 

"Srbija je tim koji je poznat po kvalitetnim igračima, uvek je tako, uvek imaju sjajne fudbalere. Pogledajte na primer Tadića", primetio je posle žreba selektorov asistent Kleber Havijer. 

List Folja del Paulo u komentaru na žreb kaže da se "Selesao" ne zavarava da će biti lako, a oni procenjuju da će prvi meč protiv Srbije, za koju se stalno napominje da je eliminisala Ronaldov Portugal biti najteži. 

Neki mediji posebnu pažnju posvećuju Dušanu Vlahoviću uz reči da je jedan od najtalentovanijih napadača na svetu, a pominje se i Mitrović za koga kažu da je strah i trepet u Čempionšipu.

Ipak, ono što treba reći je da Brazilci veruju da od njih sve zavisi, analiza među novinarima nekoliko listova je pokazala da veruju da će bez problema dobiti sve tri utakmice u grupi, 

Brazilci uglavnom pobeđuju na otvaranjima šampionata, nisu savladali Švajcarsku u Rusiji, a pre toga nisu dobili ni Švedsku 1978. ni Jugoslaviju 1974. godine.

Naravno u Montevideu su izgubili od Jugoslavije u prvom kolu. 

Ipak, ono što takođe treba reći da je Tite ovaj tim ocenio kao zreliji, bolje ukomponovan sa većim izborom napadača, kombinacijom mladosti i iskustva, a ono što nije rekao, a što Brazilci napominju je da više sve ne zavisi od Nejmara. 

U još nekim komentarima se ističe da je razlika između Srbije i Švajvarske što je Srbija slična Brazilu, ima tehnički odlične igrače, dok je Švajcarska iskusnija, defanzivnija, fizički jači tim. U Brazilu se slažu da Kamerun ima najmanje šanse...

Ali, sačekajmo, ima još vremena, u svakom slučaju cilj Srbije je plasman u osminu finala. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke