Barani euforični pred Radnički: ''Napravili smo čudo nad čudima!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.07.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Barani su u istorijskoj sezoni već preskočili prvu prepreku u Evropi, nadamo se da će i Radnički učiniti isto.

Nenad Kotlajic/Radnicki1923
Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Povezane vesti

Nema vremena da se Kragujevčani previše osvrću na poraz od Železničara (2:3) na startu Superlige Srbije, osim što će trener Feđa Dudić morati da sa svojim saradnicima analizira uočene slabosti, kako se ne bi ponavljale u četvrtak kada Radnički bude igrao istorijsku utakmicu.

Kragujevčane u Leskovcu (četvrtak, 20h) očekuje prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Mornara iz Bara, što će biti prvi zvanični meč Radničkog na evropskoj sceni u klupskoj istoriji.

Sve je sada podređeno uspehu u dvomeču sa Baranima, a konačan epilog ćemo saznati već u utorak, 30. jula u Podgorici, gde će biti odigran revanš.

Za razliku od Radničkog, Mornar je igrao i u prvom kolu kvalifikacija, gde je uspeo da napravi iznenađenje i eliminiše ekipu Dinama iz Tbilisija (2:1 i 1:1).

Ovo je i Baranima prva sezona na evropskoj sceni, a posle uspeha protiv Gruzijaca, u Mornaru sada vlada prava fudbalska euforija, što se može zaključiti i iz izjave njihovog trenera Zorana Đuraškovića.

''Čudo je nad čudima to što smo napravili. Uslovi, tereni, stadioni, tradicija koju vidite da ima Dinamo u Tbilisiju, i kada takvog protivnika srušite onda morate biti najsrećniji na svetu. 

I pored svih neprilika koje smo doživeli u Gruziji, ostvarili smo obećanje da će Mornar biti hrabar. Drago mi je zbog Mornara i crnogorskog fudbala, jer, eto, rekli smo i ispunili: pokazaćemo da se i u Crnoj Gori igra fudbal. A eliminacija Dinama je istorija, senzacija'', poručio je Đurašković, a prenose ''Vijesti''.

On je uoči duela sa Dinamom poručio da će Mornar ''igrati dopadljivo, napadački, jer fudbal se igra zbog publike'', a od igrača je tražio pre svega da uživaju u igri.

Sličan koncept gaji i trener Radničkog Feđa Dudić - napadački, na gol više, pa imajući to u vidu, imamo razloga da očekujemo dva veoma zanimljiva susreta Radničkog i Mornara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke