Napred "ferari", nazad "fijat" - kako su odigrali fudbaleri Partizana? (OCENE)

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 28.11.2019.
21:29
Izvor: Sportske.net

"Crno-beli" nisu uspeli da se približe drugoj rundi Lige Evrope.

EPA-EFE/RONALD BONESTROO
EPA-EFE/RONALD BONESTROO

Povezane vesti

Veoma je teško oceniti fudbalere Partizana nakon što su ispustili dva gola prednosti u Hagu.

Tako nešto bi bilo dosta lakše kada bi se ocenjivanje podelilo u kategorije pre i posle primljenih golova, ali utakmica je jedna celina.

Najslabija tačka večeras je definitivno Stojković, i pre prvog primljenog koji ide na njegov račun zbog loše procene delovao je pomalo indisponirano u nekim reakcijama. Na kraju se našao i na udaru navijača, ali odbranu ne čini samo golman.

Ispred njega su Ostojić i Pavlović delovali neprobojno sve do 88. minuta, dok je od dvojice bekova slabiji bio Urošević preko čije je strane na kraju AZ i probio kod drugog gola.

Vezni red je delovao dosta kompaktno, Tošić se mnogo trošio u defanzivi dok je u napadu bio ako ništa drugo barem brojčana prednost.

Natho je praktično "izmislio" prvi gol, dok je Zdjelar dao čvrstinu na sredini terena. Osim pogotka, Asano nije pokazao mnogo toga, osim što je bio veoma koristan u defanzivnim zadacima.

Nema sumnje da je najbolji pojedinac Partizana bio Sejduba Suma, ofanzivni vezista očigledno voli veliku scenu i kada je motivisan pokazuje da je igrač i za veće sredine od ove u kojoj se nalazi. Ali, treba to ponavljati iz nedelje u nedelju...

Ponovo je Sadik odradio onaj nevidljivi deo posla s tom razlikom što su retke bile situacije u kojima on nije izašao kao pobednik. Falio je samo gol, a bio je jako blizu početkom drugog poluvremena.

Što se rezervista tiče, Brežančić se nije proslavio kod drugog primljenog gola, Šćekić je bio praktično neprimetan, dok je Vujačić odigrao tek nekoliko minuta.

Ovako smo mi videlil izabranike Sava Miloševića, šta mislite?

Stojković 5,5 - Miletić 6,5, Ostojić 6,5, Pavlović 7, Urošević 6 - Tošić 6,5 (od 69. Brežančić 6), Natho 7,5 (od 92. Vujačić -), Zdjelar 7, Asano 7 - Suma 8 (od 75. Šćekić 6), Sadik 7.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Friday, 29.11.2019
13:02

Nema vece sredine/okruzenja od Partizana!

avatar
djordja
Thursday, 28.11.2019
23:28

zasto Tosic 6,5...sve preko 5,o je ostrasceno, uz pomoc komentatora sa Arene....taj covjek moze trcati svih 15 metara i to jako sporo

avatar
Raky_b
Thursday, 28.11.2019
23:07

Stojke 5, a Sadik 8

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 28.11.2019
23:07

Da je napred Ferari bilo bi 5:0 pre nego da AZ stvori i prvu šansu kada je Idrisi pogodio prečku, ali daleko je od Ferarija kada šanse kakve su imali Suma, Sadik, Asano i Tošić ne pretvore u golove. Suma pogodio stativu, Sadik izbacio dvojicu iz igre i kada je trebao da je nabije pod prečku šutirao je nisko, Asano je dobio pas u prostor od Uroševića i nikog osim golmana ispred njega, a onda je loše primi i Tošić koji ima otvoren prostor i da uđe i da šutne dodaje loptu golmanu. Odbrana je bila pod sve većim pritiskom jer je trener AZ umesto štopera uveo napadača i veznog i tako sve karte bacio na napad, ali prostor koji je ostavio nije dobro iskorišćen od napadača, ako ništa drugo čak ne ni dovoljno da se odnese lopta u stranu, da se razmene pasovi da prođe vreme i da odbrana izađe visoko i dođe do predaha, ali ni to nije urađeno kako treba. Čak su na kraju bili i nedovoljno agresivni i dislocirani od pozicije koju su odlično držali do crvenog kartona Badua. Očigledno se radi o potcenili protivnika jer nisu računali na kiks Stojkovića i lošu reakciju kod drugog gola. Ovo je odlična lekcija svima iz profesionalizma da utakmica nije rešena dok sudija ne svira kraj, da zadaci moraju da se ispnjavaju dok sudija ne svira kraj bez obzira na rezultat i protivnika, da nije ni profesionalno da se forsira šut po zemlji iz svake stopostotne šanse, pa ako i ispave nešto onda kao to traje privremeno i vrate na staro. Da klub ima samo jednog pouzdanog strelca kakav je na primer Leonardo Partizan bi rezultatski rasturio AZ u obe utakmice i prošetao bi se grupom. Zadatak za stručni štab je da zahtevaju od igrača maksimum na svakoj utakmici, protiv svakog protivnika bez obzira na rezultat i vreme, a za Upravu da dovede golgetera koji će ovakve šanse pretvarati u golove, pobede, bodove, koeficijent, novac, slavu.

avatar
petar000
Thursday, 28.11.2019
22:56

Zbog cega Stojkovicu pola preko petice. Valjda zato sto je napravio sedam minuta produzetka i sto nam je po hiljaditi put uneo nervozu u ekipu?

avatar
$$$ BRACELA $$$
Thursday, 28.11.2019
22:54

Stojke -1 kakvi 5.5
A Sumi sebicnom 5.5
Ostoji bar 8 a Pavlovicu i moze da prodje i ako na dusu ovaj gol vise ide Vujacicu koji nije izblokirao na 2:2..

avatar
Südkurve München
Thursday, 28.11.2019
22:51

Apelujem na stojkovića da aplicira za holandsko drzavljanstvo

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 30.11.2019
10:36

Apelujem na olimpijakos da izađe sa 7 igrača protiv 5-okrake, a ne kao Bajern sa 11.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 02.12.2019
19:12

Nisam merio, ali šta ako Partizan i ima više veze s petokrakom od zvezde, ja nigde nisam rekao da nema veze ili da ima manje, samo kažem da je crvena zvezda zapravo 5-okraka što je potpuno tačno.

avatar
Südkurve München
Sunday, 01.12.2019
19:23

Koliko znam, i VI imate petokraku. Koliko znam, VASE IME JE VEZANO za petokraku - PARTIZAN. Koliko znam, JNA vam je dala stadion na koriscenje, a to sve visu vezu sa petokrakom ima PARTIZAN, NEGO CRVENA ZVEZDA.

avatar
GunnerGunner
Thursday, 28.11.2019
22:41

A u basci yugo 45

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 28.11.2019
22:35

Da fudbal nema nadoknadu vremena, slobodno se moze reci da smo odigrali za 10-ku i pored glupog primljenog gola, ali posto postoji i ta nadoknada vremena...
Cilj nije ispunjen.