Napredak pred Zvezdu: ''Fale nam vrlo bitni igrači, ali...''

Autor: Darko Mitrović
petak 01.12.2023.
18:15
Izvor: Sportske.net

Trener Kruševljana veruje da njegov tim može da pruži dobar otpor aktuelnom šampionu.

Screenshot/YouTube/FK Napredak Krusevac
Screenshot/YouTube/FK Napredak Krusevac

Povezane vesti

Jedna od utakmica koje privlače najviše pažnje u okviru predstojećeg, 17. kola Super lige Srbije biće odigrana u nedelju od 15 časova u Kruševcu, gde će Napredak dočekati Crvenu zvezdu.

Taj duel je danas najavio šef stručnog štaba Napretka Vladimir Gaćinović.

''Velika je čast kada vam u goste dolazi renomirani protivnik kao što je Crvena zvezda i imamo obavezu da se pokažemo u najboljem izdanju. Nadam se da će biti veći broj navijača nego na prethodnim utakmicama. 

Bez obzira što je naš nedeljni rival imao neke kikseve u Evropi, ipak je to Crvena zvezda i vrlo brzo će se oporaviti. Ono što su činili prethodnih pet-šest godina je za anale i za istoriju. 

Raduje me da su igrači u dobrom raspoloženju, dobroj formi, dobro prihvataju zahteve, i ja im izuzetno verujem, bez obzira što nam fale vrlo bitni igrači u ovom momentu, ali neki drugi su se vratili i očekujem da ćemo se predstaviti u dobrom svetlu, očekujem dobru utakmicu'', izjavio je Gaćinović.

Odakle će njegovom timu pretiti najveća opasnost?

''Crvena zvezda ima toliko dobar individualni kvalitet da je potpuno nebitno ko će na teren, mogu da sastave dva odlična tima i igraju na tri fronta bez problema. Sigurno je da ćemo najveću pažnju obratiti na njihov napadački red, jer su izuzetno jaki, poput Bukarija, Krasoa, Olajinke, Endiajea. 

Ne znam kakvo je stanje Ivanića. Moramo da pronađemo recept da neutrališemo njihov kvalitet, a da u prvi plan istaknemo naše dobre strane, kao što je to bio slučaj u prethodnim utakmicama. Opasni su i iz prekida, Dragović, Điga... Ove sezone su napravili kiks u Evropi, ali sam siguran da će se vratiti na pravi put'', ističe Gaćinović.

Ovo će za Napredak biti samo jedan u seriji teških mečeva do kraja prvog dela sezone.

''Pred nama je težak raspored do kraja prvog dela prvenstva. Posle Zvezde imamo kup utakmicu, pa duel sa Vojvodinom, Mladost Lučani... Želimo da odemo na zimski odmor mirne glave. Moraćemo u prelaznom roku da malo osvežimo ekipu, ali verujem u ove momke koje imam na raspolaganju'', poručio je Gaćinović.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke