Drama u Kruševcu, Nišlijama u 98. VAR poništio penal, Napredak dobio srpski "El klasiko"!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 17.03.2024.
22:03
Izvor: Sportske.net

Neverovatna situacija u dubokoj nadoknadi.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Utakmicom u Kruševcu između Napretka i niškog Radničkog večeras je kompletirano 26. kolo fudbalske Super lige Srbije. Popularni srpski "El klasiko" je pripao ekipi Napretka, koja je pobedila sa 1:0 i tako na najbolji mogući način materijalizovala trijumf koji je u sredu uveče ostvarila protiv Partizana u Beogradu. Utakmicu je obeležila sudijska odluka u 98. minutu, kada je gostima poništen dosuđeni penal posle intervencije iz VAR sobe.

Napredak sada na devetom mestu na tabeli ima 35 bodova, a isti broj bodova ima i osmoplasirani Novi Pazar, koji drži to poslednje mesto koje vodi u plej-of.

Radnički je sa druge strane u velikom problemu, novi trener Dejan Joksimović nije uspeo da prekine loš niz za ova tri dana koliko radi na Čairu, pa su Nišlije upisale četvrti uzastopni poraz i ostale na lošoj 14. poziciji sa 23 boda. Sprema im se grčevita borba za opstanak.

Izabranici Vladimira Gaćinovića, koji je ranije tokom karijere predvodio i Radnički, meč su rešili u 47. minutu.

Tada je heroj iz Humske Majdevac oštro centrirao sa desne strane i gađao drugu stativu, a tamo je Bastajić odlično reagovao i glavom iz peterca poslao loptu u mrežu, za 1:0.

Imao je Radnički više od igre tokom celog meča, stvorio je lepe situacije i pre i posle ovog gola, ali ih nije iskoristio.

Vukić je promašio zicer na 0:0, a Nigerijac Bamidele se obrukao u 62. minutu. On je u munjevito brzom prodoru obišao golmana Savića, imao je prazan gol ispred sebe, ali je pogodio stativu.

U nadoknadi vremena desila se situacija o kojoj će se verovatno puno pričati u narednim danima. Sudija Lukić je u 98. minutu dosudio penal za Radnički, nakon što je Stajić povučen za dres u momentu kada se spremao da šutira sa pet metara od gola domaćih.

Masarović se unajveće spremao da izvede kazneni udarac, kada je Lukić dobio poziv iz VAR sobe da pogleda ovu situaciju. On je to učinio, sve ovo je predugo trajalo, a nakon svega je sudija poništio svoju odluku, verovatno procenivši da je taj kontakt bio suviše blag.

Ostaje da se vidi da li će biti reakcija iz Niša...

Na kraju se ispostavilo da su Kruševljani slavili iz jednog jedinog udarca upućenog u okvir gola svog veikog rivala iz Niša.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke