Napredak slavi Đuričkovića i peto mesto, Spartak pao u Kruševcu

Autor: Aleksandar Golubović
subota 18.12.2021.
16:54
Izvor: Sportske.net

Đuričković heroj Kruševca.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Napretka trijumfalno su završili jesenji deo sezone pošto su u meču 21. kola Linglong Super Lige Srbije na svom terenu savladali subotički Spartak 1:0 i overili peto mesto na tabeli.

Napredak je dočekao tim sa severa Bačke nakon neplaniranog poraza u Lučanima i imao je imperativ pobede da sačuva mesto u gornjem delu tabele.

Ključni momenat dogodio se u 64. minutu pošto je Spartak nastavio meč sa igračem manje kada je Đurasović isključen nakon otvorenog starta nad Petrom Đuričkovićem.

Nije bilo dileme da će mladi fudbaler van terena, pa je domaćin iz Kruševca do kraja meča imao igrača više.

Trener gostiju Vladimir Gaćinović je zbog toga izvršio trostruku izmenu ne bi li uspeo da trgne ekipu nakon neočekivanog isključenja.

U 70. minutu Napredak je došao do prednosti upravo pogotkom Đuričkovića, koji je odlično šutirao u dalji ugao Dugalićevog gola, a čuvar mreže Spartaka nije imao šanse da osujete izuzetno precizan udarac bivšeg prvotimca Radničkog.

Već u sledećem napadu Napredak je mogao da potvrdi pobedu, ali ovaj put se mreža gostiju nije zatresla, baš kao ni u 87. minutu kada se ispred gola Spartaka našao Bačanin.

Spartak nije imao snage da dođe do izjendačenja, pa se Napredak nakon dva poraza vratio na pobednički kolosek i jesen završio na petom mestu sa istim brojem bodova kao Vojvodina.

Sa druge strane, Spartak je uprkos negativnom rezultatu ostao na sedmom mestu, koje vodi u plej-of, sa 27 bodova koliko imaju niški Radnički i Proleter.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke