Napredak ubedljiv protiv Kolubare, debi iz snova za Jovanovića

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 19.07.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Debitant postigao dva gola i zabeležio asistenciju.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Mladi fudbaler Napretka Đorđe Jovanović sa dva gola i jednom asistencijom debitovao je za kruševački klub u ubedljivoj pobedi protiv Kolubare na svom terenu 3:0 u meču 1. kola Ling Long Superlige Srbije.

Prvu ozbiljniju priliku na meču imali su fudbaleri Kolubare, kada je Nikola Andrić iz izgledne pozicije šutirao preko gola, nakon intervencije imenjaka Vasiljevića.

Prethodno su domaći doživeli veliki peh zbog povrede Dejana Kerkeza, što je bitno poremetilo planove trenera Milana Đuričića, koji je u igru poslao Mlađana Stevanovića.

Prvu ozbiljniju priliku za Napredak imao je Milan Spremo, koji je slabo šutirao iz dobre pozicije.

Napredak je stigao do prednosti u 24. minutu nakon udarca Đorđa Jovanovića uz očajnu procenu golamana Kolubare Puletića, koji je veoma loše procenio kretanje lopte.

Iskusni golman se iskupio u 31. minutu kada je odlično skratio ugao i intervenisao u situaciji jedan na jedan sa Markom Bačaninom.

U završnoj trećini prvog poluvremena igra se potpuno rasplamsala, pa je lep šut iz slobodnog udarca imao Filipović, a na drugoj strani je malo falilo da i Napredak po drugi put ugrozi gol Puletića.

Zatišje je usledilo sve do 42. minuta kada je mladi Jovanović postigao i drugi gol za Napredak, takođe izvan kaznenog prostora, ali ovaj put na povratni pas Saše Marjanovića.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a već u 47. minutu mladi Jovanović je zabeležio sjajnu asistenciju Srđanu Kočiću, kojem na drugoj stativi nije bilo teško da savlada Puletića i donese vođstvo Napretku od 3:0.

Senku na odličan meč Napretka bacilo je isključenje Stefana Jovanovića na 20-ak minuta pre kraja meča.

Kolubara je u 94. minutu propustila lepu priliku da dođe do utešnog gola, pošto je Bogdan Mladenović iz izgledne pozicije pogodio prečku.

Do kraja meća promene rezultata nije bilo pa je Napredak dočekao kraj prvog kola u društvu svega još četiri tima koja su zabeležila trijumf na ovosezonskoj premijeri.

U narednom kolu očekuje ih mini-derbi protiv Radničkog u Nišu, dok će Kolubara posle otrežnjujućeg poraza pokušati da prvo bodove u ligi zaradi protiv Radnika u Lazarevcu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke