Napredak uradio ono što Zvezda nije uspela, nije uzalud trener Voždovca citirao Vujoševića

Autor: Milovan Longinov
subota 02.09.2023.
19:59
Izvor: Sportske.net

Poraz Voždovca.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Večerašnji superligaški program u okviru šestog kola domaćeg šampionata počeo je utakmicom u Kruševcu, gde je Napredak dočekao ekipu Voždovca.

U prošlom kolu Voždovčani su napravili senzaciju pobedom nad šestostrukim uzastopnim šampionom Crvenom zvezdom, a posle tog meča njihov trener Marko Savić je upozorio svoje igrače da će se tek u narednih nedelju dana videti ''od kakvog su materijala napravljeni''. Pritom je citirao i košarkaškog trenera Duška Vujoševića da je pobeda nad tako velikim rivalom i ''opasna'', jer igrači mogu previše da ''polete''.

Ali, večeras ni traga od energije koju su ''zmajevi'' pokazali protiv Crvene zvezde, što je Napredak u potpunosti iskoristio i na kraju trijumfovao sa 2:1. Ovo je druga uzastopna pobeda Kruševljana, pojačanih posle lošeg starta sezone i sada imaju sedam bodova, a Voždovac je pretrpeo prvi poraz i ima dva boda više na četvrtoj poziciji na tabeli.

Prvo poluvreme je u potpunosti pripalo Napretku. Kruševljani su poveli u 14. minutu iz jedanaesterca, kada je iskusni Milan Bojović bio precizan sa bele tačke. On je prethodno i iznudio taj penal.

Samo par minuta kasnije mreža se zatresla i na drugoj strani, ali taj gol Voždovčana nije bio priznat zbog ofsajda u kom se nalazio Jočić.

Već u 23. minutu bilo je 2:0 za Napredak. Đorđe Jovanović je sa desne strane centritrao u peterac, golman Katić je samo kratko odbio loptu, ali pravo do Stojiljkovića koji taj poklon ne propušta da iskoristi i sa nekih osam metara šalje loptu u mrežu.

Izgledalo je u prvih petnaesrtak minuta igre u drugom poluvremenu da Napredak rutinski održava prednost, ali u 63. minutu gosti su iznudili penal. Nenadović je nagazio Jočića u kaznenom prostoru Napretka, a sudija Novak Simović bez dileme pokazuje na belu tačku. Borislav Burmaz je precizno izveo jedanaesterac i Voždovac smanjuje na 2:1.

Do kraja meča ekipa Napretka nije dozvolila neki veći pritisak gostiju, uspešno je zadržala minimalnu prednost, pa nije ni bilo nekih većih prilika za ''zmajeve'' da eventualno dođu do izjednačenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke