Naser Điga od Marakane

Autor: Ivan Cvetković
sreda 28.08.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija 21-godišnjeg defanzivca u meču kada se sve lomilo...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Povezane vesti

Crvena zvezda ostvarila je večeras novi veliki uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona.

"Crveno-beli" su posle trijumfa od 2:0 u Beogradu eliminisali Bode Glimt, a nakon dvomeča sa norveškim šampionom mnogo će se govoriti o sjajno partiji Nasera Đige (21) koji je večeras pokazao zašto je uprava Zvezde uložila 3.000.000 evra za otkup ugovora od Bazela.

Reprezentativac Burkine Faso večeras je delovao praktično neprelazno, dok je svojoj mirnoćom ulivao ogromnu sigurnost svojim saigračima koji nisu morali da strepe u defanzivnoj fazi.

Toliko je Điga večeras bio na visokom nivou da je trener Bodea morao da menja dvojicu od trojice navalnih igrača, a kvalitetnu partiju defanzivca je beogradska publika nagradila skandiranjem i aplauzima u nekoliko navrata.

Šta kaže statistika?

Ono najvidljivije, Zvezda je večeras sačuvala svoju mrežu, veliku zaslugu u tome imao je i Điga sa četiri defanzivne intervencije, dva blokirana udarca i dva presečena dodavanja.

Uz to, dobio je četiri od šest vazdušnih duela, pogodio je i sedam od 11 dugačkih dodavanja, dok nije bio ni blizu javne opomene, što je takođe vredno pomena.

Nakon večerašnje partije, navodna ponuda Hofenhajma vredna između 6.000.000 i 7.000.000 evra možda i nije tako atraktivna upravi Zvezde, što smo donekle i naslutili početkom jula...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke