Nastavak priče, Asano u velikom problemu?

Autor: Milovan Longinov
utorak 11.05.2021.
12:01
Izvor: Sportske.net, 24sedam.rs

Ko će izvući deblji kraj?

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Takuma Asano i dalje je jedna od ključnih tema u Humskoj, ali sada se problem "proširio" i na turski Trabzon.

Od ranije danas, poznato je da je Asano postigao dvogodišnju saradnju sa Trabzonom, ali bi Japanac potpisom mogao da stavi u problem i turski klub.

Protivno pravilima FIFA, igrač ne sme da potpiše za drugu ekipu dok se ne dokaže validan raskid saradnje, u ovom slučaju sa Partizanom.

O tome je govorio i poznati japanski fudbalski agent Masao Taji.

"Ne znam detalje ugovora, ali mogu nešto reći kao opštu teoriju. Ako niste isplaćeni prvo morate da pokrenete problem sa klubom ili da podnesete tužbu pred FIFA. Greška je ako napustite klub, a da niste pre toga to učinili. To je kršenje ugovora i razlog zašto Partizan apeluje na FIFA, verovatno znajući da Asanov izlazak usred ugovora ima manjkavosti", a prenosi 24sedam.

On se osvrnuo i na razloge Asanovog poteza da ode iz Beograda, te da bi u nekom slučaju mogao da bude čak i suspendovan.

"Kašnjenje plata je normalna stvar u klubovima širom sveta. U Partizanu kažu da ne kasne. Asanu neće biti lako da ostvari ugovor koji ima sa drugim klubom. Ako problem ne bude rešen, Partizan mu neće izdati ispisnicu. Postoje slučajevi kada igrači budu kažnjeni šest meseci ili čak jednu sezonu zabrane igranja i još klub dobije naknadu štete", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke