Nastavak priče - Vidićeve kritike i Zvezdi, plaši se scenarija OFK Beograda!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 06.06.2021.
08:56
Izvor: Sportske.net

Nemanja Vidić nastavlja oštro o dešavanjima u srpskom fudbalu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Nemanja Vidić želi dobro srpskom fudbalu, a priznao je i da ima nameru da pomogne i što da ne, kao predsednik Saveza. Ipak, da li je to moguće?

U razgovoru za"Kurir" Vidić je istakao da bi mogao da se kandiduje za predsednika države ako se Rasim Ljajić kandiduje za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

"Ja sam spreman da pomognem srpskom fudbalu, pa i da se kandidujem za predsednika FSS, ali ne vidim da u ovom fudbalskom sistemu mogu da pomognem kao pojedinac. Ovde moramo da pričamo o timu ljudi, da dođu čestiti i stručni ljudi, neokaljani i bez repova. FSS mora da se profesionalizuje, svaki sektor mora da snosi odgovornost za svoje postupke. Sistemi države moraju da se uključe, da kažnjavaju funkcionere, fudbalere, svakog ko prekrši zakon", rekao je Nemanja Vidić u nastavku intervjua za "Kurir". 

Pogodila ga je i situacija u kojoj su se međusobno smenjivali Marko Pantelić i Nenad Bjeković na glavnoj funkciji u srpskom fudbalu. 

"Marko Pantelić je bio najbliži Kokezin saradnik, branio je neodbranjivo, a sada se obračunava s istim ljudima koje je štitio i s njima lepo sarađivao. Ne verujem u takve ideje.Baš sam pre neki dan razmišljao o Bjekoviću. Vladao je u vreme mog dede, mog oca, u moje vreme i sad želi u vreme moje dece, sa kadrovima njegovog kova i sa istim idejama od pre 30 i više godina, koje očigledno ne daju rezultate, pa kako..", rekao je Vidić. 

Govorio je i o Crvenoj zvezdi, plaši se lošeg scenarija, smatra da se prvo moraju redukovati dugovanja. 

"Kao navijač i neko ko je svoju mladost proveo u Crvenoj zvezdi, mnogo mi je drago što klub osvaja titule i igra u Evropi, ali se plašim da nas ti uspesi ne koštaju mnogo jednog dana. Imali smo priliku da vidimo slično i u bliskoj prošlosti. Mislim da je krajnje vreme da se proveri odakle novac pojedinim ljudima dok su klubovi i dalje u velikim dugovima, pa ko je kriv i za toliko dugovanje Crvene zvezde", poručio je Vidić. 

Kritikovao je i politiku kluba prema kojoj se ne daje velika šansa mladim igračima. 

"Ne mogu da razumem da u našem fudbalu igrači koji nemaju tržišnu vrednost imaju plate 600.000 evra plus bonuse. Primera radi, Crvena zvezda poslednjih godina nema nijednog igrača ispod 21 godine u važnim utakmicama u prvom timu. Prosek godina startnih 11 igrača je čini mi se 28 godina. Šta ostaje posle takve politike kluba i trenera koji nemaju razumevanja za mlade igrače?", pita se Vidić. 

Nije baš ni prezadovoljan što ne postoji igrač Crvene zvezde koji se može prodati sa veliki novac u eri kada se transferi kreću i preko 100 miliona evra. 

"Ja sam bio kapiten Zvezde sa 20 godina, Stanković još mlađi. U eri transfera od sto miliona evra, Zvezda konstantnim igranjem u Ligi šampiona i Ligi Evrope uz osvojene četiri titule ne može da proda igrača ni za pet miliona evra. zato mislim da će dugovi Zvezde još rasti i sve više se plašim scenarija OFK Beograda. Nadam se da grešim", kaže legendarni srpski as. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Sunday, 06.06.2021
17:43

U Zvezdi je problem što se za sve pita samo jedan čovek. O tome ko igra nije odlučivao Milojević niti sad odlučuje Stanković. Zato nam igraju igrači od 30+ godina, a pokušavamo prodati decu za 2-3 miliona.