Natho: "Titula bolna tačka, ne želim da pričam o prvenstvu, nadam se barem ulasku u Ligu šampiona!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 17.01.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Izrealac govorio o nastavku sezone i planovima za budućnost.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kapiten Partizana Bibars Natho govorio je za zvaničan sajt crno-belih o pripremama i predstojećim izazovima crno-belih u prolećnom delu sezone, ambicijama vicešampiona Srbije i ključnim utakmicama koje očekuju njegov tim.

Partizan je trenutno na pripremama za nastavak sezone u Turskoj. Ovo su prve pripreme koje igrači prolaze sa trenerom Gordanom Petrićem. Prema Nathovim rečima lako će se dati ocene o tome koliko su one bile uspešne.

"Drugačije je. Prethodni trener je više zahtevao na taktici i pozicioniranju, dok sada više radimo na trčanju i fizičkoj spremi. Što se tiče fudbala, svaki trener ima svoje ideje, ali ja ne mogu da kažem šta je bolje. Na kraju sve zavisi od rezultata – ako budu dobri, znači da su i pripreme bile dobre, a ako ne budu dobri, znači da ni pripreme nisu bile dobre“, započeo je razgovor Natho.

Partizan ima zaostatak od 10 bodova u odnosu na prvoplasiranu Crvenu zvezdu posle prvog dela šampionata. Desetka crno-belih smatra da bi ekipa trebalo da bude isključivo fokusirana na svoje partije i rezultate.

„Umorio sam od ponavljanja toga, ali zaista moramo da gledamo u svoje dvorište. Ako gledamo previše unapred, možemo da zaboravimo na ono što je za nama. Prvo, da osiguramo drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Drugo, da se približimo večitom rivalu koliko god je to moguće, pa i da ih prestignemo“, smatra Izraelac.

Klub iz Humske je tokom jesenjeg dela sezone bolje partije pružao u Ligi konferencija, nego li u domaćoj Super ligi koja je ipak prioritet. Zbog toga Natho ne može oceniti dosadašnju sezonu Partizana uspešnom.

"Naravno da nije uspešna kada zaostaješ 10 poena za večitim rivalom, ali Evropa je nešto drugo. Čak i u Evropi počeli smo veoma loše – ispali smo iz kvalifikacija za Ligu Evrope, ali bilo je i dobrih stvari. Pokazali smo da možemo da igramo dobar fudbal, nadam se da ćemo tako i nastaviti“uveren je u dobre igre svog tima iskusni fudbaler.

Nathova karijera u Partizanu može se okarakterisati kao uspešna, ali jendo nedostaje - šampionska titula.

"Pogađaš me u najbolniju tačku moje karijere u Partizanu. Moram da donesem titulu Partizanu! Ne želim da pričam o domaćem prvenstvu iz poštovanja, ali svestan sam kakva je situacija. Nadam se da ću barem uvesti Partizan u Ligu šampiona, to bi bilo sjajno za navijače. Neću se zaustaviti dok ne napravimo nešto veliko", nema dileme šta je Nathov prioritet.

Partizan je po prvi put u istoriji dva puta uzastopnno prošao grupnu fazu evropskog takmičenja, sada je na redu moldavski Šerif.

"Sada sam to saznao, prošli smo veoma tešku grupu, bili ispred Kelna, bili blizu i da budemo prvi u grupi. Neće biti lako protiv Šerifa, teška utakmica je pred nama, ali mislim da možemo do osmine finala, pa ako budemo imali malo sreće na žrebu i dalje od toga“, veruje u uspeh kapiten crno-belih.

Pored uspeha protiv Šerifa još jedna utakmica je veoma bitna za Natha - večiti derbi protiv Crvene zvezde početkom marta.

"Uvek je vreme da se pobedi u derbiju! Dugo već nismo pobedili u derbiju, ali imamo priliku već 1. marta. Počinjemo nastavak sezone na teškom gostovanju, pa imamo Evropu, tako da korak po korak“, sa nestrpljenjem iščekuje izrealski internacionalac duel sa Zvezdom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke