Navijate za Vojvodinu? Pomozite izložbu povodom 100 godina kluba!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.11.2014.
21:23
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Pred kraj tekuće, 2014. godine, Vojvodina želi da na još jedan način obeleži vek postojanja novosadskog kluba. U planu je i izložba tim povodom, a kako bi ona bila što bolja, klub je pozvao i sve pristalice Vojvodine da se uključe u njenu pripremu.

Povezane vesti

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu, izložba je planirana za decembar, a sadržaće video materijale, fotografije, pehare, plakate, originalne dresove i druge vrste dokumenata od značaja za FK Vojvodina.

Klub je pozvao i navijače da daju svoj doprinos ovom događaju, a saopštenje Vojvodine tim povodom prenosimo u celini.

''FK Vojvodina, Muzej Vojvodine, Istorijski arhiv Grada Novog Sada i Muzej Grada Novog Sada, planiraju da, u decembru mesecu 2014. godine realizuju muzejsko-arhivističku, multimedijalnu izložbu, posvećenu stogodišnjici osnivanja fudbalskog kluba Vojvodina.

Smatramo da obeležavanje ovog jedinstvenog jubileja u našoj zemlji, kao i okruženju, zahteva angažovanje svih relevantnih institucija i pojedinaca, koji svojim radom mogu da doprinesu obogaćivanju programa izložbe.

Izložba je koncipirana tako da se kroz izlaganje fotografija, video materijala, dokumenata, priznanja, pehara, plakata, replika i originalnih dresova i druge opreme, kompleksnije prikaže stogodišnje trajanje Kluba.

Ovim putem pozivamo zainteresovanu javnost da opsežno (po)radimo na prikupljanju materijala. Hitno su nam potrebni : stari dresovi, trenerice, fotografije, i dokumenta.

Zainteresovani pojedinci mogu da nam ustupe materijal, tako što će ga odneti u Muzej Vojvodine (Dunavska 35) ili Istorijski arhiv Grada Novog Sada (Tvrđava 9)''
, kaže se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.