Navika iz Zvezde - Pešić presudio ''brđanima''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.09.2023.
20:45
Izvor: Sportske.net

U prethodnom susretu sa Čukaričkim Pešić je bio dvostruki strelac za Zvezdu u finalu Kupa. Večeras mu je jedan gol bio dovoljan.

EPA-EFE/Szilard Koszticsak
EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Povezane vesti

Poput Crvene zvezde koja je u utorak u Ligi šampiona povela protiv Mančester sitija, pa izgubila sa 3:1, i Čukarički je večeras slično prošao protiv Ferencvaroša u Budimpešti, u prvom kolu grupne faze Lige konferencija.

''Brđani'' su prvi stigli do gola, ali je ekipa Dejana Stankovića uspela da preokrene rezultat i zasluženo trijumfuje rezultatom 3:1.

Domaći su, uz podršku svojih navijača, pokušali da odmah izvrše što jači pritisak na polovini Čukaričkog io već u devetom minutu su zattresli mrežu golmana Samurovića, ali taj pogodak nije bio priznat.

Sve se dogodilo posle slobodnog udarca koji je izveo Abu Fani sa leve strane. To je trebalo da bude centaršut, ali je lopta završila u mreži. Međutim, sudija je procenio da je Varga svojim kretanjem iz ofsajd pozicije uticao na golmana Čukaričkog, pa je gol poništen iako Varga nije zahvatio tu loptu.

Nastavili su domaći i dalje sa napadima, ali su i ''brđani'' počeli da prete preko tandema Nikčević-Ivanović. Upravo taj tandem je doneo vođstvo Čukaričkom u 27. miniutu, Nikčević je probio po desnoj strani, centrirao u kazneni prostor, a Ivanović preciznim udarcem zatresao mrežu - 0:1.

Šest minuta kasnije duel Ivanovića i Botke u šesnaestercu Čukaričkog sudija je okarakterisao kao penal, ali je na intervenciju iz VAR sobe otišao da pogleda snimak i promenio svoju odluku.

Međutim, u 41. minutu ni VAR nije pomogao Čukaričkom. Ovoga puta Ivanović je prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio prodor Ovusua, pa iako je nekoliko minuta u VAR sobi analizirana ova situacija, ipak je dosuđen penal za Ferencvaroš.

Precizan sa bele tačke bio je Brnabas Varga koji donosi izjednačenje Ferencvarošu - 1:1.

Izgledalo je da će tim rezultatom biti završeno prvo poluvreme, ali sudija je prvo poluvreme produžio za sedam minuta zbog tih par intervencija iz VAR sobe. I, baš u poslednjim sekundama sedmog minuta nadoknade vremena Ferencvaroš je uspeo da napravi preokret. Posle kornera sa desne strane, lopta je došla do Ovusua koji sa petnaestak metara šalje loptu pod prečku Samurovićevog gola - 2:1.

U nastavku, Ferencvaroš je i dalje imao inicijativu, a nade ''brđana'' da možda mogu bar do izjednačenja raspršio je - Aleksandar Pešić, koji je za njih bio fatalan i krajem proleća u finalu Kupa Srbije.

Tek što je ušao u igru, Pešić je u 68. minutu imao odličnu priliku za gol. Posle centrašuta sa desne strane, doskorašnji napadač Crvene zvezde je udarcem glavom poslao loptu pod prečku, ali je golman Samurović odlično reagovao.

Ono što je tada propustio, Pešić je nadoknadio u 79. minutu. Najpre je Listeš šutirao sa petnaestak metara, Samurović je odbio loptu, ali samo do Pešića koji je iskosa sa leve strane snažnim udarcem ''pocepao mrežu'' za 3:1.

Ono što je obeležilo finiš ovog meča, jeste ulazak 16-godišnjeg Mihajla Cvetkovića u ekipi Čukaričkog i za ovog momka će večerašnji nastup biti od neprocenjivog značaja, bez obzira na rezultat.

Dodajmo još da je u istoj grupi večeras Genk na svom terenu remizirao sa Fiorentinom, bilo je 2:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke