Ne daju se Zvezdini ''gardisti'', ni Bahar neće moći da ih ''razbije''?

Autor: Darko Mitrović
subota 03.06.2023.
10:50
Izvor: Sportske.net

Oni neće tek tako otići iz Zvezde.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Zvezdinih šest trofejnih godina tokom kojij je osvojeno šest titula i tri kupa, uz brojne nezaboravne rezultate na evropskoj sceni, obeležila je i jedna neformalna grupa igrača crveno-belih, popularno nazvanih - ''gardisti''.

Njihovu ''originalnu postavu'' činili su: Filip Stojković, Marko Gobeljić, Aleksandar Pešić, Branko Jovičić, Nemanja Radonjić, Luka Adžić i Goran Čaušić.

Većina je otišla iz Zvezde, ali duh ''gardista'' i dalje održavaju Savić, Pešić, pa i golman Borjan koji je svih šest godina u klubu i kapiten je ekipe.

Kako su ''gardisti nastali, svojevremeno je u razgovoru za ''Kurir'' objasnio Vujadin Savić, ranije Zvezdin štoper, a sada pomoćni trener.

''Gardisti su nastali sasvim spontano i iz šale, bez ikakve namere da se bilo ko na neki ružan način izdvoji u svlačionici! Drugar je jednom u šali dok smo sedeli na ručku, umesto jedne grupe sa severa rekao meni, ajde bre, ti i tvoji gardisti...

Nama je to bilo smešno i simpatično i šalili smo se na taj račun...

Sećam se utakmice protiv Krasnodara tamo, u Rusiji, neko od navijača je napravio sliku nas igrača na tenku! I mi smo to iskoristili i okačili fotografiju uz opis 'gardisti'! Svi smo se družili i bili kao jedan u svlačionici, ali privatno ne možeš da se družiš sa svima...

Tako je ekipa od nas sedam, osam uzela to ime gardisti, a drugi su bili tenkisti... To su sve bile šale između nas u svlačionici'', ispričao je Savić pre tri godine.

Međutim, dolaskom Baraka Bahara za novog trenera Zvezde izvesne su i velike kadrovske promene u ekipi. Izraelski stručnjak je već najavio da mu Borjan neće biti prvi izbor na golu, neizvesno je da li će i Pešić ostati u Zvezdi, Gobeljić ni ovog proleća nije imao minutažu, a postavlja se pitanje i šta će biti sa Vujadinom Saviem, koji je u protekloj šampionskoj sezoni bio pomoćnik sada već bivšem treneru Crvene zvezde Milošu Milojeviću.

S obzirom da je Bahar doveo svoj stručni štab iz Izraela, delovalo je da za Savića tu neće biti mesta, ali...

''Pričao sam sa direktorom Zvezdanom Terzićem i dogovorili smo se da budem u stručnom stabu Crvene zvezde i dalje. Ostajem. Završio sam karijeru zbog poziva Zvezde, imamo neki plan kako treba da se razvija moja trenerska karijera i držimo se toga'', izjavio je Vujadin Savić u intervjuu za ''Meridian sport''.

Dakle, bar jedan ''gardista'' je siguran i za sledeću sezonu, možda se još neko i vrati...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke