Ne okreći leđa Vasiliju Đuriću - Radnički 1923 je ekipa za plej-of!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.03.2023.
19:59
Izvor: Sportske.net

Pobeda Kragujevčana, druga uzastopno.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pobeda Radničkog iz Kragujevca u okviru 27. kola Super lige Srbije, i to na gostovanju ekipi Mladosti GAT, bilo je 1:2 (0:1).

Jasno je bilo od samog starta da će ekipe imati problema prilikom kontrole lopte, pre svega jer je teren bio u slabom stanju. 

Ipak, Radnički je bio nešto agresivniji i stigao do prvog gola na ovom meču. Odlično je prošao sjajni u poslednjih par mečeva Vasilije Đurić po levoj strani, predriblao protivnika, poslao loptu u sredinu gde je bio Zorić koji pogađa za 0:1! Ne okrećite leđa Vasiliju Đuriću, nauk za sve naredne protivnike Radničkog. 

Na drugoj strani šansa za Nemanju Milića koji je gađao glavom, ali nije uspeo da izjednači rezultat. 

Mladost je dobila penal na startu drugog dela, Filip Ivanović je držao protivnika, a Novica Maksimović je preuzeo odgovornost i pogodio je za 1:1. 

Posle tog gola, Radnički je ponovo preuzeo inicijativu, pokušao je Đurić sa distance, a onda velika šansa i novi gol u mreži Mladosti. Luka Milunović je zalomio, činilo se da je preterao, ali je onda pronašao Vidosavljevića koji postiže svoj šesti gol ove sezone u Super ligi Srbije! Igrao se 61. minut. 

Maksimović je propustio kolosalnu šansu za Mladost, sa samo pet metara je poslao loptu nebu pod oblake, sve to posle greške golmana Mladenovića. 

Mladost je imala terensku inicijativu do kraja susreta, Gal je pokušao sa distance, ali nije vredelo, trener Joksimović je zatvorio sve prilaze golu, pa se Radnički vraća kući sa nova tri boda i definitivno ostaje na osmom mestu na tabeli, mestu koje vodi u plej-of. 

Mladost GAT sa trenerom Lalatovićem i dalje ne zna za pobedu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke