Ne prija nam egzotika, "Orlovi" bez pobede protiv Dominikanske Republike

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 25.01.2021.
23:59
Izvor: Sportske.net

Nije im zameriti imajući u vidu da igraju prvi put zajedno, da je bio dug put, očajan teren...

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Na prvoj utakmici na turneji po Srednjoj Americi reprezentacija Srbije sastavljena uglavnom od igrača iz domaćeg šampionata je odigrala 0:0 protiv domaće Dominikane. 

U 7. minutu nakon centaršuta sa leve strane Lukić je loše reagovao, a na drugoj strani Romero propušta neverovatnu šansu nakon loše reakcije odbrane naše reprezentacije, Petrović je već bio savladan, ali je lob udarac završio pored gola. 

Srbija je postigla gol u 10. minutu. 

Miljan Vukadinović, fudbaler Vojvodine, uspeo je da se oslobodi protivnika, šutirao je levom nogom, a lopta je završila u mreži. Ipak, sudije su poništile ovaj gol jer je Lukić bio u ofsajd poziciji, zasmetao je golmanu protivničkog tima. 

Kvalitet je bio sve izraženije na strani naše reprezentacije, Veljko Birmančević je u 14. minutu pogodio stativu. 

Ono što je bilo i više nego očigledno jeste loš teren u Santo Domingu, pa je naša reprezentacija koja je tehnički potkovanija od protivnika, imala problema u napadu. 

Pineda je imao jedan dobar pokušaj za domaćina kada je Đorđe Petrović uspeo da reaguje na vreme u 40. minutu i to je praktično bilo sve iz prvog poluvremena. 

Na startu drugog Birmančević je šutirao iz slobodnog udarca, pogodio je okvir gola, ali udarac nije bio dovoljno oštar.

Nekako su naši fudbaleri upali u zamku igrača Dominikanske republike, nismo uspevali da se snađemo pred golom protivnika koji je igrao disciplinovano u odbrani. 

Pred sam kraj je krenula serija napada Srbije, prvo je Makarić propustio dobru šansu u 79. minutu, a onda i Kosta Aleksić par minuta kasnije, sve nakon odličnih prodora Veljka Birmančevića. 

Ipak, ostalo je 0:0, naša reprezentacija za tri dana igra protiv Paname. 

Dominikana: Rafael Dijaz - De la Kruz, De Lukas, Bosko, Rejes - Lavernj, Modesta, Heredija, Pineda, Romero - Azkona.

Srbija: Petrović - Vlalukin, Mićević, Veselinović, Urošević (K) - Pejić, Nišić - Vukadinović, Tufegdžić, Birmančević - Lukić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke