Ne smiruju se strasti, Inđija se pita gde su krivične prijave!

Autor: Darko Mitrović
petak 21.05.2021.
18:22
Izvor: Sportske.net

Hoće li neko iz FSS konačno reagovati i prekinuti bilo kakva nagađanja?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Sezona u Linglong superligi je tek završena, ali izgleda da ćemo gledati i svojevrsne ''produžetke'', ali sada van terena, kada je u pitanju borba za opstanak.

Samo dan posle konačnog raspleta, iz Javora su počeli da ''opipavaju puls'' fudbalskoj javnosti u vezi njihove inicijative za naknadnu promenu formata takmičenja, kako bi se skratila lista klubova koji moraju u niži rang sa šest na četiri i u toj inicijativi očekuju podršku i beogradskog Rada.

Sve to pomno prate i u Inđiji, koja će u svakom slučaju sledeće sezone igrati u Prvoj ligi Srbije, ali i koja ne želi da ćuti na sve ovo što se sada dešava po završetku sezone.

Tim povodom se FK Inđija danas oglasila zvaničnim saopštenjem koje u nastavku prenosimo u celini.


''Nakon saznanja iz medija da pojedini klubovi planiraju podnošenje inicijative o promeni pravila funkcionisanja Superlige Srbije, odnosno ispadanju četiri umesto šest klubova nakon završetka ove takmičarske sezone, a na osnovu glavne teze da je bilo nepravilnosti i nepoštenja tokom iste, fudbalskoj javnosti postavljamo sledeća pitanja:

Da li postoje dokazi o neregularnosti tekuće takmičarske sezone?

Ukoliko postoje, da li su podnete krivične prijave tim povodom, a ukoliko ne postoje na čemu sad zasnivaju navedene tvrdnje?

FK Inđija se nikada do sada nije našao ni u jednom dokumentu niti novinskom članku kao fudbalski klub koji se bavio nepoštenim radnjama i nijedna utakmica nije označena kao sumnjiva, niti povučena iz kladionica. Od prve do poslednje utakmice pošteno smo se borili za opstanak u takmičenju zagledani isključivo u svoje dvorište. Isto bi ostalo i nakon završetka ove sezone da se pojedini klubovi nisu oglasili u najmanju ruku nejasnim saopštenjima za javnost.

Ove godine Inđija je pobedila sve direktne protivnike konkurente za ispadanje iz Superlige. Inđija je jedini predstavnik Srema u Super ligi i kada su okolnosti normalne stadion bude ispunjen gotovo do poslednjeg mesta. Smatramo da Inđija svojim učešćem doprionsi kvalitetu fudbala u svakom segmentu te igre, od poštenog i borbenog fudbala do fer i korektnog navijanja'', navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Upravnog odbora Inđije Dragan Pilipović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke