Neca Tomić kao u najboljim danima, proradio i Ubiparip, Radnički na pragu opstanka!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.05.2022.
18:58
Izvor: Sportske.net

Kragujevčani stekli veliki kapital pred revanš na ''Čika Dači''.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 značajno su uvećali svoje šanse za opstanak u Super ligi, pošto su danas u prvom meču baraža kao gosti u Smederevu savladali Železničar iz Pančeva sa 3:1.

Revanš je na programu u nedelju od 16 časova na kragujevačkom ''Čika Dači''.

Današnji duel obeležio je tandem Nemanja Tomić - Vojo Ubiparip za koji odbrana Železničara nije imala rešenja tokom prvog poluvremena.

U 20. minutu Nemanja Tomić je odlično centrirao sa leve strane, u kaznenom prostoru je pronašao iskusnog Ubiparipa koji udarcem glavom sa oko 12 metara pogađa donji levi ugao gola Mladena Živkovića - 0:1.

Mogao je Radnički šest minuta kasnije da duplira prednost, posle još jednog odličnog centaršuta Tomića sa leve strane. Ovoga puta je jedan igrač domaćih glavom zahvatio loptu i prebacio je na na drugu stativu odakle je Mirić šutirao, ali je golman Živković odlično reagovao.

Međutim, već u 29. minutu Kragujevčani su stigli do drugog gola. Još jedan u nizu izvanrednih centaršuteva Nemanje Tomića sa leve strane, još jedna sjajna saradnja sa Ubiparipom i praktično repriza prvog gola za 0:2 na semaforu! Prosto je neverovatno da Pančevci ostavljaju toliko prostora Nemanji Tomiću na levoj strani, što on obilato koristi u dosadašnjem toku meča.

Tek u 39. miniutu Železničar je uputio prvi šut u okvir gola Radničkog, pokušao je Simčević sa preko dvadeset metara, ali bio je to lak posao za mladog golmana Lukića.

Od tog trenutka domaći su zaigrali mnogo konkretnbije, preuzeli su inicijativu in pritisli ekipu Radničkog na svoju polovinu. Posle konera u 44. minutu Simčević je imao odličnu priliku, šutirao je glavom u desni ugao, ali je golman Lukić uspeo da sačuva mrežu.

Radnički je do trećeg gola došao u 61. minutu. Ovoga puta centaršut Varjačića sa desne strane, Piščević je prosledio tu loptu za Vidovića čiji udarac golman Živković brani, ali lopta se odbija do Piščevića koji pogađa donji desni ugao Živkovićevog gola - 0:3. S obzirom da je Vidović bio u ''sumnjivoj'' poziciji, ova situacija se proveravala u VAR sobi, ali na kraju je stigla potvrda da gol može da se prizna.

Problem za Radnički ne samo do kraja ove utakmice, nego i za revanš jeste isključenje desnog beka Varjačića koji je igrao rukom u svom kaznenom prostoru u 77. miniutu meča i ujedno skrivio jedanaesterac.

Izveo ga je Petar Gigić, elegantno, po sredini za konačnih 1:3.

Radnički je sa igračem manje do kraja meča uspeo da zadrži dva gola prednosti i sada će pred svojim navijačima imati ''zicer'' za opstanak u elitnom društvu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke