''Neco, doktore, srećna ti fudbalska penzija''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.06.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Iskusni vezista završio igračku karijeru.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kao što je na početku priprema kragujevačkog Radničkog i najavio njihov šef struke Feđa Dudić, 36-godišnji vezista Nemanja Tomić ovog leta stavlja tačku na bogatu igračku karijeru.

On bi ubuduće trebalo da bude uključen u trenerski rad sa mlađim kategorijama Radničkog, a klub sa ''Čika Dače'' je danas ozvaničio Tomićev odlazak u fudbalsku penziju.

''Otišao je kao jedva punoletan, a vratio kao već ostvaren igrač u zenitu karijere, kako bi pomogao svom matičnom klubu da se vrati tamo gde pripada.

Svojim lucidnim potezima i majstorijama punio je oči navijača, koji su mu u ekstazi klicali: 'Neco, doktore!'

Zbog svoje urođene harizme, šarma i duhovitosti bio je omiljen među saigračima. Sa njim je svlačionica uvek odisala pozitivnom atmosferom.

Dočekao je da sa svojim Radničkim ostvari vekovni san o plasmanu u Evropu, a onda je odlučio da se povuče. Jer odlika velikih igrača je da prepoznaju trenutak kada treba da siđu sa fudbalske pozornice.

Iza njega ostaje bogat fudbalski amanet, satkan od brojnih driblinga koji ostavljaju bez daha, efektnih golova i svih onih sitnih fudbalskih trikova koje je poput mađioničara sa lakoćom izvlačio iz rukava.

Iako je odlučio da okači kopačke o klin, to ne znači da mu se putevi sa matičnim klubom mimoilaze. Naprotiv. Njegova buduća misija biće da svoje ogromno fudbalsko znanje prenese na mlađe naraštaje, u nadi da u nekom od tih dečaka 'čuči' neki novi Neca Tomić.

Neco doktore, srećna ti fudbalska penzija i hvala ti za sve što si učinio za svoj Radnički'', piše na Instagram nalogu kragujevačkog superligaša.

Tomić je svoj fudbalski put počeo u rodnom Kragujevcu, odakle je kao 18-godišnjak otišao u Partizanovu filijalu Teleoptik, gde je uspeo da se nametne i kasnije je postao standardni prvotimac Partizana. Kao fudbaler Partizana je osvojio pet titula prvaka i dva trofeja Kupa Srbije

Iz Humske je početkom 2013. godine otišao u turski Genčlerbirligi, a zatim je inostranu karijeru gradio i u Giresunsporu i grčkoj Trikali.

U jesen 2018. se vratio u Srbiju, u ekipu Zemuna, a do povratka u kragujevački Radnički igrao je i za Radnički iz Niša, Radnik iz Surdulice, Mladost iz Lučana.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
'Dica
Tuesday, 25.06.2024
00:28

Najveci ikada u Kragujevcu! Mogao si MNOGO vise, ali dobro, nije kome je nudjeno, nego kome je sudjeno. Terba magijo 🪄⚽️🧙🏻‍♂️