Nedelja iz snova za Zdjelara, slede još dva slavlja do kraja sedmice

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 18.03.2021.
19:20
Izvor: Sportske.net

Fudbaler raspoložen posle novog ugovora.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Jedan od lidera na terenu beogradskog Partizana Saša Zdjelar bio je prilično raspoložen što se danas obavezao na novu dvogodišnju vernost u klubu iz Humske.

Zdjelar je u društvu generalnog direktora Miloša Vazure stavio paraf na ugovor obnovivši saradnju koja je isticala na kraju sezone, a do kraja nedelje čekaju ga dva nova razloga za sreću - povratak na teren za vikend i proslava 26. rođendana.

"Za rođendan ću upriličiti ručak saigračima u „Zemunelu“. Poželeću osvajanju titule i kupa, osim toga želim da uradimo nešto što nikad niko nije: da dobijemo sve utakmice do kraja sezone", počeo je Zdjelar razgovor za klupsku televiziju crno belih.

Povremeni reprezentativac Srbije je konstatovao da neverovatna serija crno-belih plaši protivnike i da mu se za prethodne više od tri godine u Humskoj dogodilo mnogo toga lepog.

"Protivnici imaju strah zbog ovog niza pobeda. Ta serija uteruje strah u kosti drugim ekipama. A mi dobro znamo šta želimo. Kad neko dođe ovde, čak i Mančester junajted, pokažemo mu da je ovo naša kuća, da smo ovde najbolji. Kad igraš za Partizan, makar protiv najbolje ekipe na svetu, očekuje se pobeda. Mi smo Partizan, uvek ćemo biti. Jeste veliki uspeh što smo odmah po mom dolasku igrali proleće u Evorpi, što smo u jesen 2019. ponovo bili deo grupne faze, međutim, kao klub možemo više. To će se jednog dana dogoditi, rastemo iz godine u godinu", rekao je Zdjelar.

Ne krije da je od zime 2018. godine, kada je stigao kao najpre pozajmljen fudbaler Olimpijakosa, pa sve do sada sazreo kao čovek zahvaljujući Partizanu.

"Imao sam nekih ponuda, ali sam želeo da ostanem. Zadovoljan sam što sam produžio saradnju s klubom koji sam želeo da dođem kao dete. Kad sam u zimu 2018. stigao, znao sam da je Partizan najveći klub, jedini čiji sam dres želeo. Shvatio sam da on nosi veliku odgovornost, da ovde ništa nije lako, moraš svakodnevno da budeš najbolji kako bi o(p)stao. U međuvremenu sam sazreo kao osoba i fudbaler, klub mi je pomogao, napravio od mene ozbiljnog čoveka", rekao je fudbaler koji je propustio prethodnih pet utakmica zbog koronavirusa.

Poručio je da je srećan što je u nepunih 40 meseci u Humskoj radio pod patronatom takvih asovi koji su bili treneri crno-belih.

"Srećan sam čovek. Radio sam sa ljudima koji su napravili velike karijere, srećan sam što sam ih uopšte upoznao, još s njima sarađivao. Kad sam bio dete, gledao sam ih na televiziji, pravo je bogastvo što sam od njih učio. Pokušavao sam da bude konstantan, radim na sebi, uvek želeo više, što je struka primećivala. Za mene poraz ne postoji", rekao je Zdjelar.

Prethodnu (kovid) sezonu pamtiće kao najkonstaniju budući da je zbog zgusnutog rasporeda odigrao 44 utakmice, a u narednom periodu ovu brojku želi i da nadmaši.

Za kraj je otkrio šta bi poručio mlađem Saši.

"Dođi ranije u Partizan, uživaj u svakom trenutku, radi još više, jer se baviš onim što voliš", zaključio je fudbaler koji je odigrao 133 utakmice za crno-bele.

Crno-beli će izvanrednu seriju pred pauzu u prvenstvu pokušati da nastave u subotu kada ih očekuje gostovanje ekipi OFK Bačke u Bačkoj Palanci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke