Nedeljković u Premijer ligi, Mijatović zaobilaznim putem do Mančester sitija?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 14.01.2024.
19:50
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Dve veoma zanimljive vesti kada je u pitanju prelazni rok u Crvenoj zvezdi...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nakon eliminacije iz Lige šampiona, postalo je jasno da će Crvena zvezda u nastavku sezone morati da rastereti igrački kadar i popuni kasu prodajom nekih od fudbalera za koje interesovanje postoji.

Večeras su tako stigle dve zanimljive najave odlaska iz Ljutice Bogdana.

Portal Telesport objavio je informaciju da će Kosta Nedeljković (18) napustiti Zvezdu i uskoro pojačati Aston Vilu.

Član Premijer lige je, tvrdi izvor, poslao unosnu ponudu koju će Zvezda prihvatiti, pa je samo pitanje vremena kada će se Nedeljković i zvanično preseliti u Birmingem.

Za sada nema infromacija o visini ovog transfera, prema Transfermarktu Nedeljković vredi 2.500.000 evra, ali pretpostavka je da će Zvezda inkasirati višestruko veću sumu novca.

U istom danu, Informer javlja da će Zvezdu napustiti i Jovan Mijatović (18) koji će karijeru verovatno nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Mnogi klubovi raspitivali su se za Zvezdinog mladog napadača i slali ponude. Međutim, postoji jedan problem - on je zbog dvojne registracije ove sezone već nastupao za Crvenu zvezdu i za Grafičar i nema pravo nastupa za još jedan klub. Međutim, u Americi će sezona da počne krajem februara, tako da bi tamo mogao da igra. Interesovanje postoji, realno je da ode", prenosi Informer izjavu izvora bliskog klubu.

Nije potvrđeno o kojem je tačno klubu reč, ali prema nekim informacijama, spekuliše se da bi to mogao da bude Njujork Siti. Reč je o klubu koji je franšiza Mančester sitija, odnosno deo "Siti grupe", koja poseduje nekoliko klubova, navodi Informer.

"Mijatović je igrač koji bi želeo da gradi karijeru u Evropi. Amerika mu trenutno nije opcija, osim kao prelazno rešenje. Zbog toga bi pristao na klub koji je čvrsto vezan za nekoliko evropskih klubova, pre svih za Mančester siti i mogao bi već na leto da se preseli u Evropu. Ako klub zbog finansija bude insistirao na prodaji, pristaće", prenosi izvor.

Uzbudljivi dani pred nama kada je u pitanju prelazni rok u Crvenoj zvezdi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke