Nedić, u sredu: ''Briljantni Srđane, ponosni smo, spremaj se za EP''! Zvezda, juče: ''Sklonite ga iz srpskog fudbala''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.02.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Iz krajnosti u krajnost...

EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga
EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Crvena zvezda je sinoć posle pobede nad Čukaričkim od 3:0 objavila ''hitno saopštenje'' u kom je ponovo udarila na jednog od naših najboljih sudija Srđana Jovanovića, ovoga puta zbog jedne njegove odluke na utakmici Radnika i Partizana (1:2) u Surdulici.

Jovanović je kao VAR sudija juče u Surdulici pozvao glavnog arbitra na terenu, Miloša Milanovića da proveri situaciju zbog koje je dosudio penal za Radnik pri rezultatu 0:0, posle čega je Milanović pogledao snimak i poništio penal, što je razbesnelo crveno-bele koji su u svom sinoćnjem saopštenju, između ostalog poručili:

"Za dobrobit srpskog fudbala taj čovek se mora skloniti iz srpskog fudbala".

A samo tri dana ranije, u sredu uveče na RTS-u, sudijski ekspert Dejan Nedić je izneo niz pohvala na adresu Srđana Jovanovića, posle onoga što je pokazao kao glavni arbitar utakmice PSV - Dortmund u Ligi šampiona.

Nedić je naglasio da je ponosan na Srđana Jovanovića i njegovu ekipu, jer su sjajno obavili posao i da već polako mogu da se spremaju za nastup na Evropskom prvenstvu, s obzirom da su dobili pohvale i od zvaničnih posmatrača suđenja na toj utakmici.

''Briljantno suđenje Srđanovo, Uroševo, Milanovo... Oni su deo mog tima u Sudijskoj organizaciji gde sam predsednik i ja sam ponosan na njih i mislim da mogu da polako pakuju kofere za Nemačku. Juče su dobili pohvale od posmatrača koji je član Sudijske komisije'', rekao je Nedić.

Bilo je polemike oko penala koji je dosudio za PSV, ali se ispostavilo da je i tada doneo ispravnu odluku.

''Što se tiče te situacije, sjajnu odluku je Srđan doneo, jako teška situacija. U prvom trenutku je delovalo kao da nije prekršaj, ali on je siguran, odmah je pokazao, smireni Srđan, sjajni. 

Ko je prvi došao do lopte? Crveni, pola sekunde ranije. Žuti ako je i došao do lopte, on ju je samo okrznuo. Gledamo pravac lopte i Srđan je 100 posto u pravu. Od Slovenca i Hrvata u VAR sobi je dobio potvrdu. Hrabra odluka, sjajna odluka, vidite kako je siguran u sebe. Srđan je ovom briljantnom partijom je zaslužio da se radujemo njegovom odlasku u Nemačku'', poručio je Nedić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke