NEDORASLI

Autor: Mladen Heleta
sreda 23.10.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Ovako se ne igra Liga šampiona.

2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Treće kolo Lige šampiona biće kompletirano večeras, a ono što je već sada jasno je da će među ekipama koje će "držati fenjer" posle njega biti i šampion Srbije Crvena zvezda.

Porazi od Benfike (1:2), Intera (0:4) i sinoć od Monaka (1:5) nisu neočekivani, daleko od toga, ali način na koji je Zvezda odigrala poslednja dva meča u elitnom takmičenju je nedopustiv za ovaj nivo fudbala.

Upravo su te utakmice pokazale da priče od najboljem timu posle onog iz Barija jednostavno nemaju utemeljenje i da ova Crvena zvezda nema znanja i kvaliteta da se nosi sa Top timovima iz Evrope, mada je teško reći da Monako tamo pripada.

Greške u osnovnim elementima fudbala se ponavljaju, a Inter i Monako, pa i Benfika, su surovo kažnjavali većinu njih.

Nije problem izgubiti od jačeg, ali kada 10 od 11 golova u Ligi šampiona primiš posle svojih loših odluka, reakcija i neshvatljivih padova koncentracije, onda bi to moralo da upali sve moguće "alarme". 

Zvezdini igrači izgledaju amaterski u pojedinim situacijama, dok bi se oni sinoć okrenuli, fudbaleri Monaka bi razmenili po nekoliko pasova, prostor se nije pokrivao na adekvatan način, linije nisu stajale onako kako bi trebalo na nivou Lige šampiona, bokovi nisu radili, veza nije postojala... Ma prosto je delovalo da smo na terenu imali dva tima koja se ne bave istim sportom.

Sistem "lako ćemo" ovde ne prolazi i porazi će biti još bolniji, ako se nešto ne preduzme po pitanju odnosa.

Tu dolazimo i do Super lige Srbije, koja bi mogla biti jedan od razloga za ovakve propuste fudbalera Zvezde. Oni već godinama unazad nemaju konkurenciju na domaćem planu, suočavaju se sa "bunkerima" očajnih protivnika iz kola u kolo, tako da štoperi crveno-belih, navikli da iznose loptu duboko na polovinu rivala, ne znaju šta ih je snašlo kada se suoče sa presingom protivničkih ofanzivaca. Koliko je samo golova primljeno na taj način...

Jeste ova Liga šampiona možda i preveliki zalogaj za Zvezdu, ali neke stvari bi pod hitno morali da se dovedu u red, kako bi njene utakmice u nastavku sezone uopšte mogle da se gledaju i izgledaju dostojne najjačeg takmičenja na svetu.

Snažni rivali se ređaju, slede Barselona, Štutgart, Milan, PSV i Jang Bojs, ne zna se šta je teže, ako se izuzme gostovanje u Švajcarskoj, i pred trenerom Vladanom Milojevićem je zadatak da mu ekipa već 6. novembra protiv Barselone po prvi put ove sezone dobije evropski oblik.

Neće to biti lako, sada su stigle i povrede, ali treba se nadati i očekivati neku reakciju. Super liga je već prebrinuta, titula neće izmaći, pa sve snage treba usmeriti na osvajanje makar nekog boda u ovih pet mečeva Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke