Neka počnu superligaške bitke, već danas šansa da dobro zaradite!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 08.07.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Počinje nova Super liga Srbije, jedan od dva "večita" će opet osvojiti titulu...

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

 Šta razlikuje sezonu 2022-23 od nekih prethodnih u Super ligi Srbije?

Otpada da će neko treći osvojiti titulu i za novu sezonu, po tome se neće razlikovati od nekih starih, ali hoće po broju učesnika u Evropi, imaćemo čak pet predstavnika u takmičenjima za sezonu 2023-24, pa je i ulog veći.

Titula donosi direktno učešće u Ligi šampiona, što znači i 15 miliona evra direktno u kasu, pa zato Zvezda i Partizan nisu mnogo štedeli do sada ovog leta, krenuli su veoma agresivno na tržištu od samog starta i treba očekivati da budu još jači nego prošle sezone kada su igrali prolećni deo sezone u Evropi.

Ono što Partizanu treba da bi bio jači konkurent za titulu, jeste dužina kvalitetnog igračkog kadra, odnosno, kako to komentatori vole da istaknu - dužina klupe.

Nije bilo adekvatnih zamena kada je to Partizanu bilo potrebno prethodne sezone, ne možemo reći da su na svakoj poziciji bila po dvojica kvalitetnih, kao što je to bio slučaj u redovima Crvene zvezde, pa je to nešto na čemu su radili u upravi kluba iz Humske ovog leta i na čemu će raditi do kraja prelaznog roka.

Partizan je osvežio odbranu, stigao je Sveta Marković kao neko ko je dokazan igrač u Partizanu, tu je i Zlatan Šehović koji je bio najbolji defanzivni fudbaler u Izraelu prethodne sezone, kao i Aleksandar Filipović koji je veoma iskusan, igrao je za BATE Borisov godinama unazad, ima i ogroman broj mečeva u Evropi. Možda i najveće pojačanje do sada jeste Patrik Andrade, momak koji je zabavljač van terena, a na njemu je veoma ozbiljan i uporan, definitivno najbolji igrač Karabaga u prethodnoj godini i mnogima je već sada jasno da crno-beli imaju ozbiljan tim za novu sezonu. Trener je novi - Ilija Stolica, još jedno osveženje i videćemo čak i drugačiju postavku na početku sezone od one koju je forsirao Aleksandar Stanojević.

Traži se još igrača, u ofanzivnom redu će biti pojačanja, čeka se povratak od povrede Danila Pantića, a javljaju se neki novi klinci koji bi mogli da budu od velike koristi. Dozvolu da odu imaju mnogi, ali samo u slučaju adekvatne ponude, s tim da će dosta toga zavisiti od učinka u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Naše mišljenje - Partizan je ozbiljniji nego prethodne sezone.

Crvena zvezda je odigrala rezultatski najslabije pripreme otkako je Dejan Stanković trener, a strateg crveno-belih govori kako je bitno da ekipa izgleda dobro na terenu sredinom i krajem jula i narednih meseci, i ima apsolutno pravo.

Imaće problem na desnom boku gde je Pićini, ali su znatno ojačani dolaskom Kingsa Kangve koji će, jasno je svima, zameniti Sanoga. Bukari je takođe fantastično pojačanje, a u napadu ostaju Pavkov i Ohi, iako se govorilo o potencijalnim novim napadačima koji su konkurisali za tim Zvezde. Pucali su u upravi na visoko, na kraju bez pojačanja, što je možda i odlično jer Ohi bi mogao da proradi baš u ovoj sezoni, prva mu je bila za adaptaciju jer je prvi put van svoje domovine.

Eraković bi mogao da napusti klub, a definitivno će biti još pojačanja, Zvezda pažljivo bira i ne želi da napravi greške koje su pravljene u prošlosti.

Uglavnom, tu su i Ivanić i Katai, dvojica nezamenljivih i možda i najbolji igrači domaćeg prvenstva, Borjan je na golu i nemojte imati sumnju da upravo Zvezda ima najbolje golmane, pa se čini da će Stanković sklopiti kockice i da će klub iz Ljutice Bogdana biti ponovo glavni konkurent za titulu ukoliko se pogodi sa pojačanjima.

Vojvodina je daleko, daleko bolja nego prošle sezone. Doveden je Rastavac koji je odličan trener, bilo je promena i u upravi kluba, a novi trener je istakao da će ovaj klub biti sjajan u - prekidima. Ono što je impresivno jesu samo dva primljena gola na pripremama u pet mečeva i činjenica da Voša nije izgubila niti jedan meč.

Imaju mlade Zukića i Topića koji su veoma vredni i na tržištu i koji bi mogli da dostignu punu afirmaciju u novoj sezoni kod Rastavca, a stigli su i stranci, Baraj, Traore, najverovatnije će biti još pojačanja do kraja prelaznog roka. Nemanja Nikolić u napadu je odličan izbor, a napomenimo i to da je stigao golman iz Barselone, Lazar Carević.

Čukarički ima par odličnih igrača, dokazanih, poput Srđana Mijailovića, Marka Docića, odličan je mladi Stefan Kovač, stigao im je Đorđe Ivanović, kao i Luka Adžić, imaju Stefana Šapića koji raste iz godine u godinu...

Videćemo kako će igranje u Evropi uticati na njih, ali sa ovakvim timom, mogu ponovo do trećeg mesta.

Radnički iz Niša ulazi sa ozbiljnijim ambicijama u novu sezonu, zadržali su 19-godišnjeg Stefana Mitrovića, imaju ozbiljne napadače u vidu Štulića i Škrbića, a doveli su i Ajdara iz Čukaričkog, momka koji je u omladinskoj reprezentaciji Srbije jedan od najbitnijih fudbalera.

Od ostalih, svako svakog može da pobedi, a brzo će se iskristalisati ko bi mogao u niži rang.

Dosta klubova je pretrpelo promene, pre svega mislimo na promene trenera što je postalo uobičajena praksa u Super ligi, a to je slučaj i sa igračkim kadrom. Novajlije su se pojačale (Mladost GAT i Javor), pa možemo očekivati da budu ravnopravni i jedni i drugi sa ekipama koje su opstale.

Biće napeto u borbi za opstanak, nadamo se i u borbi za titulu...

Voždovac mnogi predstavljaju kao ekipu koja može mnogo u novom prvenstvu, prema svim prognozama boriće se za plej-of, pa je realnost pobeda protiv Novog Pazara. Za prelaz 1X-1 kvota je sjajna u AdmiralBetu - 1,83.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke